Novosti Crna kronika

starleta u procesu za ucjenu

Ava Karabatić na sudu: Htjela sam razgolititi samu sebe jer stvarno nemam što kriti

starleta u procesu za ucjenu

- Smijala sam se i dok su me privodili, no znala sam da nemam što lagati. Nije lako, pravda i pravo nikada se nisu poklapali, ali opet, postoje izuzeci. Znam da nisam ništa učinila, no radije ipak herojski poraz nego Pirova pobjeda. Imam nadnaravnu snagu i inteligenciju, jer da sam drugačija ne bi mogla opstati. Treba sve to progutati, a danas počinjem ponovno pisati - kazala je Ava Karabatić (28), splitska starleta s beogradskom adresom, u petak nakon suđenja na Općinskom sudu u Zadru, gdje joj se sudi za ucjenjivanje sveučilišnog profesora talijanistike dr. Živka Nižića 2009.

Odlukom višeg suda sudi joj se ponovno, s majkom Sanjom (46), te bivšim zaručnikom Špirom Miličićem (30), a postupak se, kao i prvi put, zbog zaštite obiteljskog života vodi iza zatvorenih vrata na zahtjev profesora.

- Nadala sam se svim srcem da će suđenje biti otvoreno za javnost. Htjela sam razgolititi samu sebe jer stvarno nemam što kriti, ali eto... Nije lako. Treba na sebe staviti fasadu jer nisam u cirkusu nego u sudnici. Danas mi se ponovno sve vratilo i mogu kazati da je ovo sada konačni obračun. Ljudi nisu glupi. Nemam što kriti. Nitko nije besmrtan, pa ni suci ni porotnici. Najviše mi je žao moje obitelji i oca koji ovo sa mnom prolaze - zaključila je Ava.

U prvom su postupku Ava i njezina majka oslobođene krivnje, dok je Špiro Miličić nepravomoćno osuđen na dvije godine i sedam mjeseci bezuvjetne zatvorske kazne. Kao i u prvom, i u ovom drugom ponovljenom postupku Karabatić očekuje oslobađajuću presudu.

U petak je na sudu svjedočio profesor.
 

Naslovnica Crna kronika