Novosti Crna kronika

tko je džemal paloš kobra?

'Strašno ga je živcirala nepravda': poznanici otkrili detalje o ubojici iz autobusa, a Paloš na svom Fejsu dva dana nakon zločina objavio idiličnu snimku s Velebita

tko je džemal paloš kobra?

Džemalu Palošu zvanom Kobra određen je jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je ubio 29-godišnjeg Antu Škembera i opasnosti od bijega ili ponavljanja nedjela. Podsjetimo, policija sumnja da je Paloš na Uskrs nakon svađe u autobusu nožem ranio Škembera nakon nekoliko sati od zadobivenih ozljeda umro u bolnici. Pretpostavlja se da Paloš u prvo vrijeme nije bio svjestan da je ubio Škembera, nego je to u ponedjeljak saznao iz medija. Potom je otišao u Dalmaciju, gdje su ga u srijedu priveli policajci.

Dok su ga policajci privodili na ispitivanje prolaznik mu je dobacio 'Marš, smrade!', pišu 24 sata. Paloš na provokaciju nije uzvratio, samo je pogledao muškarca koji mu je to dobacio te u tišini nastavio hodati.

Večernji list piše da je dva dana nakon ubojstva na svom Facebooku objavio snimku sa snjegom prekrivene autoceste uz komentar: "Nisu Alpe, ali jest naš Velebit": Na istoj je stranici objavljivao svoje fotografije s nekim viđenijim HDZ-ovcima poput Josipe Rimac i Zlatka Hasanbegovića.

Poznanici su o njemu rekli kako 'nikad nije dao na sebe' i da ga je strašno živcirala nepravda.

– Prije rata je radio kao građevinar u jednoj zagrebačkoj tvrtki, a moram reći da je valjda svim ljudima iz mjesta koji su nakon njega gradili kuće pomagao. Tri godine proveo je na različitim ratištima u Domovinskom ratu, bio je ranjavan, a nakon što se vratio bio je u mirovini i živio je na relaciji kuća - kafić - kuća – ispričali su za Večernji list.

A kako mu je bilo na ratištu, Paloš je, sjedeći u klupi za svjedoke, pričao i tijekom suđenja Tomislavu Merčepu koji je u međuvremenu zbog ratnog zločina nad civilima u Pakračkoj Poljani pravomoćno osuđen na sedam godina zatvora. U svom iskazu iz travnja 2011. Paloš je opisao i kako je 1. kolovoza 1990. počeo raditi na ustroju hrvatske policije te kako je radio i u obučnom centru Prvi hrvatski redarstvenik.

– U rujnu 1991. nestao je dr. Šreter u Lipiku, a on mi je bio prijatelj, pa sam otišao u Pakrac kako bih ga našao. Sa sobom sam poveo i Merčepa, a putem smo imali prometnu nesreću, nakon čega sam otišao na liječenje. S liječenja sam se vratio natrag u Pakračku Poljanu i ondje sam našao postrojbu koja je teško nastradala u bici kod Korita pa sam ja preuzeo zapovjedništvo nad postrojbom – iskazivao je tada Paloš no nije znao konkretnije objasniti kako je samo tako došao i preuzeo neku postrojbu u ratnim uvjetima, piše Večernji list.

Naslovnica Crna kronika