Novosti Crna kronika

Nezapamćeno iživljavanje

Još traje istraga oko brutalnog premlaćivanja 18-godišnje Zadranke: čeka se optužnica za Daruvarca, nasilnik još uvijek u pritvoru

Nezapamćeno iživljavanje

Zadarsko tužiteljstvo još istražuje slučaj brutalnog premlaćivanja 18-godišnje Zadranke 13. lipnja, za što je osumnjičen 31-godišnji Darko Kovačević Daruvarac, koji se od tada nalazi u pritvoru Istražnog zatvora u Zadru s kaznenom prijavom za prijetnju i nanošenje teških tjelesnih ozljeda.

"Još traju istražne radnje te ispitivanje oštećenice", rekao je Ivica Škara, državni odvjetnik iz Općinskog državnog odvjetništva u Zadru.

Kovačević je uhićen dan nakon incidenta i zadržan u pritvoru na 30 dana. Ako u tom vremenskom roku, koje istječe za nekoliko dana, istraga i dalje ne bude dovršena, pritvor mu može biti produljen ili ukinut ovisno o prijedlogu Odvjetništva te odluci suca istrage.

Daruvarac je u srijedu, 13. lipnja, oko 22 sata teško premlatio svoju bivšu djevojku pred nekoliko gostiju i osobljem kafića "Chill out" na zadarskoj Meladi. Nezapamćeno fizičko iživljavanje započeo je među stolovima, a nastavio u toaletu, gdje joj je udarao glavom o umivaonik.

Tukao ju je šakama i nogama, najviše po glavi i licu, i gazio je po cijelom tijelu.

Kovačević je nakon premlaćivanja pobjegao s mjesta događaja, a djevojka je u teškom stanju hitno prevezena u zadarsku Opću bolnicu, gdje je medicinski zbrinuta. Zadobila je teške ozljede glave, a fotografije neviđene brutalnosti šokirale su Hrvatsku.

S obzirom na to da je njezina majka optužila zadarsku policiju za zataškavanje cijelog slučaja, Ministarstvo unutarnjih poslova poslalo je u PU zadarsku unutarnju kontrolu, koja je rezultirala stegovnim postupcima protiv četvorice zadarskih policajaca zbog propusta u postupanju.

Nadzorom su, naime, utvrđene nepravilnosti u postupanju koje se odnose na dinamiku i ažurnost u samom postupanju, te nepravodobno provođenje nekih radnji u postupku, a koje nisu utjecale na kvalitetu ili zakonitost postupanja.

Utvrđeno je i da je policija postupala u skladu s važećim zakonskim popisima i na tragu javno komuniciranih stavova pravobraniteljice za djecu i Državnog odvjetništva kad je u pitanju zaštita žrtve, tajnost izvida i poštovanje propisa o zaštiti osobnih podataka.

Naslovnica Crna kronika