Novosti Crna kronika

imao 1,91 promil alkohola u krvi

Mladić osuđen na pet godina zatvora zbog smrti djevojke; Pijan, bez vozačke dozvole, sjeo je u svoj BMW i skrivio stravičnu nesreću, na suđenju je iznio bizarnu obranu

imao 1,91 promil alkohola u krvi

Ivan Ljušanin (20) iz Vuke nepravomoćno je osuđen na pet godina zatvora zato što je u pijanom stanju bez vozačke dozvole skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginula 20-godišnja djevojka Marinela Trupeljak, a Damir Đambić kao putnik, zadobio je višestruke teške ozljede, javlja Jutarnji.

Iako je početna informacija glasila da je Ljušanin nesreću skrivio s 1,79 promila alkohola u krvi, dopunskim vještačenjem je utvrđeno da je mladić zapravo u trenutku udesa imao 1,91 promil.

Kobna nesreća dogodila se 2. prosinca prošle godine u Kuševcu. Očevidom se utvrdilo da je 20-godišnjak oko 1.30 sati, sjedeći za upravljačem BMW-a, s 1,91 promila alkohola u krvi i bez vozačke dozvole vozio BMW Radićevom ulicom iz smjera Ivanovaca Đakovačkih prema centru Kuševca. Brzina prije slijetanja automobila bila 150 kilometara na sat, a dozvoljeno je svega 50.

Kod kućnog broja 46 izgubio je kontrolu nad upravljačem, nakon čega je BMW "zaplesao" na cesti, sletio u kanal i zabio se u betonsko postolje šahta. Vozilo je potom odbačeno u zrak, udarilo je u rub betonskog mosta kućnog broja 46, a naposljetku i u stražnji gornji dio parkiranog automobila. U daljnjem je kretanju BMW udario i u stablo te se zaustavio u kanalu.

Marinela Trupeljak zadobila je teške ozljede zbog kojih je dan kasnije preminula u KBC-u Osijek. Teško je ozlijeđen i 31-godišnji Đambić, koji je zbog višestrukih prijeloma nekoliko mjeseci proveo u bolnici.

Mučno suđenje će se pamtiti po bizarnoj obrani Ivana Ljušanina koji je rekao da se nakon druge boce votke ničega ne sjeća, pa tako ni nesreće.

Naslovnica Crna kronika