Novosti Crna kronika

vatrogasci imali otežan pristup

Vatrena buktinja progutala kuću: žena smrtno stradala, muž joj spašen, a sin smireno promatrao akciju; Susjedi: Već je prijetio roditeljima da će zapaliti kuću

vatrogasci imali otežan pristup

Vatreno je bilo noćas na zagrebačkim IV. Kozari putevima gdje je pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima planula trošna obiteljska kućica od 80m2, javlja Jutarnji

U vatrenoj stihiji koja je uništila gotovo cijelu kuću, jedna osoba je izgubila život dok je druga u teškom stanju prevezena u bolnicu. 

Poziv u pomoć policiji i zagrebačkim vatrogascima je upućen oko 2,40 sati pa su na mjesto tragedije stigli vrlo brzo, no zbog uskih uličica koje su u tom kvartu, vatrogascima je pristup bio otežan.

Po dolasku na mjesto intervencije, zatekli su prizor kuće u dimu. Prvo su iz unutrašnjosti uspjeli izvući jednu osobu, a nedugo potom i drugu. 

Treći, pak, stanar kuće, zatečen je, kako doznajemo, u neposrednoj blizini te je relativno smireno promatrao akciju gašenja požara iz kojeg su izvučeni njegovi roditelji, od kojih je majka ubrzo preminula u zbog pretjeranog udisanja dima.

Susjedi su zaprepašteni noćašnjom akcijom u ulici.

- Obitelj je krpala kraj s krajem. Što je prethodilo požaru, ne znamo. Nije bilo baš toliko hladno da bi se cijelu noć grijalo. Osobno nisam čuo da iz kuće dopire buka, već samo kad je počelo pucketati i dimiti se pa je netko od susjeda povikao da je požar i da su zvani vatrogasci koji su jako brzo došli. Odmah su krenuli sa spašavanjem. Gospođi Zorki nažalost nije bilo spasa koliko sam mogao načuti. Inače, njihov sin je već prije prijetio roditeljima da će zapaliti kuću. Želim vjerovati da su te prijetnje zbog neslaganja bile u afektu svaki puta i da je ovo bio nesretan slučaj – ispričala je potreseno za Jutarnji list jedna od susjeda. 

Drugi susjed, pak, dodaje kako je suprug preminule žene nedavno otpušten iz bolnice pa ne dvoji da je kućna skrb za njihova sina bila pretežak teret radi kojeg je "puknuo po šavovima".

Naslovnica Crna kronika