Novosti Crna kronika

trojica na duilovu

Policija pronašla napadače na splitskog novinara: opljačkali ga i brutalno pretukli za vrijeme vožnje u  automobilu

trojica na duilovu

Djelatnici Druge policijske postaje pronašli su nakon nešto više od tjedan dana dvojicu napadača na splitskog novinara (52) koji je dulje vrijeme radio u inozemstvu, a sada se vratio u rodni grad.

Uhićen je mlađi punoljetnik (20) iz Trilja, kojemu je sudac istrage odredio jednomjesečni istražni zatvor, a njegov godinu dana stariji kompanjon iz Prgometa ostao je na slobodi uz mjere opreza, i to obaveznog javljanja u PP Kaštela dva puta tjedno te javljanja Centru za socijalnu skrb.

Triljanin je prijavljen za pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede i razbojstvo, a njegov kompanjon samo za razbojstvo. Novinar je napadnut 16. veljače, oko 2.45, u svojem vozilu Ford Fiesta, kojim je prevozio dvojicu mladića. U kaznenoj prijavi, a potom i u zahtjevu za provođenje istrage protiv dvojca, ne navodi se kako je novinar došao u kontakt s mladićima i zašto su oni ušli u njegovo vozilo, ništa što bi otkrilo uzročno-posljedičnu povezanost među njima.

Napadnuti je u subotu 16. ožujka oko 12 sati, odnosno gotovo deset sati nakon što je napadnut na splitskom Duilovu, došao na Hitni kirurški prijam KBC-a Split i zatražio liječničku pomoć, a liječnici su mu utvrdili lakše ozljede noge i ruke.

Prema činjeničnom opisu djela (kako stoji u zahtjevu za pokretanje istrage), za vrijeme vožnje u automobilu dvojica mladića uhvatila su novinara za glavu i ruke te su zatražili da im preda novac. Kad je zaustavio vozilo i zatražio od napadača da mu oslobode ruke, Triljanin ga je ubo u lijevu ruku i desnu nogu. Zadobio je porezotinu podlaktice i tri ubodne rane desne natkoljenice, te je u strahu za život izvadio 800 kuna i 100 eura, osobnu iskaznicu, bankovne kartice Maestro i Visa HPB te kartice Konzuma i Bipe.

Novinar je, dakle, oštećen za iznos od 1550 kuna, a o traumama koje je prošao na Duilovu ne treba ni govoriti.

Ovaj dvojac otprije je poznat policiji po raznim kaznenim djelima, ali ovo je prvo koje su izveli zajednički i dogovorno. Mlađi Triljanin već je imao jednu razbojničku krađu u trgovačkom lancu Tommy, te još krađa i teških krađa, kao i njegov godinu dana stariji prijatelj koji se, osim krađama, mogao "podičiti" i nasiljem u obitelji.

Naslovnica Crna kronika