Novosti Crna kronika

sve priznao policiji

Tko je 25-godišnjak hrvatskog podrijetla koji je u Italiji ubio svog dvogodišnjeg sinčića? Facebook profil monstruma prepun je fotografija na kojima pozira s pištoljima i drogom

sve priznao policiji

Učinio je to u trenutku bijesa. Nakon što je uzeo hašiš, pretukao je svojeg dvogodišnjeg sina i tukao ga sve dok mališan nije preminuo. Priznao je to jučer 25-godišnji Aliza Hrustić, otac dvogodišnjeg dječaka koji je pronađen mrtav u stanu u Milanu, prenosi Jutarnji list.

Talijanska ga je policija uhitila zbog teškog i namjernog ubojstva, a sve je priznao pred policijom i milanskom tužiteljicom Giovanne Cavalleri.

Kad je policija našla tijelo dječačića, bilo je prepuno modrica, na glavi je bila vidljiva rana, a noge su mu bile u povojima, a bilo je i tragova krvi. Talijanski mediji javljaju da su roditelji nazvali hitnu pomoć oko 5 sati ujutro jer dijete ne može disati, no kad je policija stigla, mogli su samo utvrditi smrt djeteta.

'Da, ubio sam svog sinčića, pobjesnio sam i pretukao ga nasmrt!': mladić hrvatskog podrijetla nakon bijega priznao zločin koji je užasnuo Italiju

Dječakova majka, 23-godišnja Silvija Zahirović, inače je trudna s petim djetetom. Par je imao četvero djece. Jedno dijete živi u Hrvatskoj, piše La Repubblica, a dvoje je djece već povjereno socijalnim službama.

Kazna za ovo ubojstvo mogla bi biti pogoršana zbog činjenice da je dijete tako maleno, ali i zbog toga što je bilo prethodnog zlostavljanja.

Otac dječaka Aliza Hrustić rođen je u Firenci, no hrvatskog je podrijetla, pišu talijanski mediji. Policija ga je pronašla oko 11:30, nakon što je pobjegao i sakrio se s dvije najmlađe kćeri. Istražitelji su prvo pronašli njegov mobitel.

Supruga Silvija ga je odmah po dolasku policije optužila za ubojstvo djeteta.

'Ne znamo je li dijete plakalo, on je samo rekao da nije mogao spavati pa je uzeo hašiš. Ustao je zbog bolova i u napadu bijesa pretukao dvogodišnjaka', rekao je medijima šef policije Lorenzo Bucossi. Bucossi i dodao da s obzirom na užas tog događaja neće biti konferencije za medije.

'Aliza je i inače razdražljiv i nasilan tip', rekao je njegov praujak Bardo Šečić, koji je, čim je čuo što se dogodilo, požurio prema stanu Hrustićevih, u nadi da će moći vidjeti to dijete posljednji put.

Dodao je da njegova obitelj već dvije godine ne razgovara s Hrustićem, a sve nakon što ga je napao bez razloga i udario ga kopčom od remena u glavu, od čega Šečić i dalje ima ožiljak. I neki od susjeda su Hrustića opisali kao nasilnu osobu koja je često pod utjecajem droge, te da dane često provodi u baru.

Hrustić čak i na svom Facebook profilu ne skriva da koristi droge, a na njegovim se fotografijama može vidjeti i pištolj.

Naime, Facebook profil mu je prepun fotografija na kojima je on u raznobojnim košuljama, vide mu se brojne tetovaže, a na mnogim fotografijama pokazuje drogu i pištolje, prenosi Jutarnji list.

Naslovnica Crna kronika