Novosti Crna kronika

horor na dujmovači

'Rasvijetlite ulicu, momak je poginuo!': Splićani zahtijevaju veću sigurnost na ulasku u grad; Broj stradalih na županijskim cestama uistinu je zastrašujuć, crna statistika nastavila se i u kolovozu...

horor na dujmovači

U prometnim nesrećama koje su se dogodile na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske u prvih sedam mjeseci 2019. smrtno je stradalo 14 osoba, teško je ozlijeđena 161 osoba, a lakše ozljede zadobilo je 629 osoba. Ukupno, u tom su razdoblju 804 osobe imale posljedice prometnih nesreća, sa smrtnim, težim ili lakšim ishodom. Crna statistika nastavljena je, nažalost, i u kolovozu.

Kako smo već objavili, u petak navečer, u 20.40, u Solinskoj ulici u Splitu dogodila se još jedna teška prometna nesreća s najtežim posljedicama. Smrtno je stradao 24-godišnjak koji je upravljajući osobnim vozilom Mini Cooper izletio s ceste i udario u betonski stup, nakon čega se vozilo prevrnulo na bok.

Teška prometna nesreća u Splitu: jedna osoba poginula na Solinskoj ulici, cesta zatvorena za sav promet

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske mole očevice da se jave u Postaju prometne policije Split, Put Plokita 81, osobnim dolaskom ili pozivom na brojeve telefona 021/504-036, 021/504-010, odnosno na broj 192.

Nakon nesreće u Dujmovači, u našu redakciju javila se čitateljica s apelom kako je krajnje vrijeme da se taj ulaz u grad osvijetli jer "osvijetljen je otprilike kao sporedna ulica u manjem selu, rasvjete apsolutno nema, vidi se gdje je cesta samo po svjetlima automobila".

Radi sigurnosti građana, nadajmo se da će gradske vlasti reagirati na ovaj apel.

Naslovnica Crna kronika