Novosti Crna kronika

Sotonistički čin u Sisku

Na oltaru položen Gospin kip presječen kod utrobe i položene sklopljene ruke

Sotonistički čin u Sisku

Razbijeni Gospin kip

Nepoznati vandali uništili su kip Majke Božje Lurdske ispred Crkve Svete Marije u Sisku.

Kip je prepiljen na pola, donji dio razbijen je i razbacan oko oltara, a gornji dio s glavom položen je na oltar. Sklopljene Gospine ruke odrezane su i položene pokraj glave. Neviđeni vandalizam zgrozio je Siščane, posebno vjernike.

Vjeroučitelj koji živi u blizini crkve prvi je vidio uništeni Gospin kip. Bilo je to u petak, 12. prosinca u vrijeme dok je u crkvi služena ranojutarnja misa. Vjeroučitelj je ispričao župniku da se u petak rano ujutro prije zornice pomolio pred Gospinim kipom i otišao na misu. Nakon mise Gospin kip je već bio razbijen.

- Nije to vandalizam. To je djelo sotonista, to je poruka nama kršćanima, vjernicima u ovo predbožićno vrijeme. Ovaj kip ovdje stoji 30 godina, preživio je rat, granatiranje, nikada ga nitko nije dirao - rekao je velečasni Branimir Koretić, župnik Župe Svete Marije u Sisku.

Kaže kako je velika simbolika ovoga zlodjela. Kip je prepiljen na pola kod utrobe koja simbolizira bezgrešno začeće i rođenje Isusa koje vjernici upravo iščekuju. Veliko je zlo u osobi koja je to počinila.

- Tražio sam od policije da obavi svoj posao jer ovo je napad na vjernike. Pred kipom Majke Božje Lurdske ljudi su se molili, zavjetovali, plakali. Ispod njega je uvijek bilo mnogo upaljenih svijeća, dodao je župnik koji materijalnu štetu procijenjuje na 20 tisuća kuna.

Osim Gospinog kipa uništeni su i nosači reflektora koji su obasjavali kip. Policiji u Sisku prijavljeno je kazneno djelo uništenja i oštećenja tuđe stvari, počinjeno na štetu župne crkve u ulici Antuna Grahovara u Sisku. Intenzivno se traga na pronalasku počinitelja.

Sanja Blažević / EPEHA

Naslovnica Crna kronika
Page 1 of 7FirstPrevious[1]234567Last