Novosti Hrvatska

recept za manje gužve

MUP: Za vikend nas očekuje kaos, koristite ove granične prijelaze

recept za manje gužve

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je kartu svih graničnih prijelaza sa Slovenijom i preporučilo građanima koje od njih je najbolje koristiti u nadolazećim danima.

Njihovu objavu za javnost prenosimo u cijelosti:

S obzirom da se nakon uskršnjih blagdana velik broj ljudi vraća prema državama Europske unije, za očekivati je kako će tijekom predstojećeg vikenda doći do povećanja gužvi i čekanja na prelazak granice, prvenstveno na izlasku iz Republike Hrvatske prema Republici Sloveniji (GP Bregana).

Preporučujemo putnicima, državljanima zemalja EU, EEG i Švicarske Konfederacije da koriste druge granične i pogranične prijelaze prema POPISU NA POVEZNICI.  

Važna napomena: ukoliko se u jednom vozilu zajedno nalaze državljani EU zemalja i trećih zemalja državnu graničnoj kontroli mogu pristupiti samo na graničnim prijelazima Macelj, Bregana, Rupa, Plovanija, Kaštel, Požane, Pasjak, Jurovski Brod i Dubrava Križovljanska.

Kako bi izbjegli gužve i zastoje, pozivamo sve putnike da prate informacije o stanju prometa na graničnim prijelazima koje redovito objavljuje HAK na svojim internetskim stranicama (http://www.hak.hr/).

Naslovnica Hrvatska