StoryEditorOCM
Hrvatskapazite što jedete

U kaštelanskim ćevapima pronađene opasne bakterije, u kobasici salmonela, a u dagnjama Escherichia coli: inspektori imaju pune ruke posla, kreću pojačane kontrole

23. lipnja 2018. - 23:10

Ako je suditi prema objavama o povučenim prehrambenim proizvodima na web-stranicama Hrvatske agencije za hranu, inspekcije su pred sam početak ljeta pojačale kontrole. Od početka lipnja se, naime, svaki drugi dan javnost na stranicama HAH-a informira o zdravstveno neispravnoj hrani.

Prošli su tjedan tako u sarajevskim ćevapima kaštelanskog proizvođača mesa pronađene čak dvije opasne bakterije - Salmonella spp i Escherichiae coli. Dan prije salmonela je otkrivena i u domaćoj polutrajnoj kobasici proizvođača iz Svetog Ivana Zeline. Inspektori su bili i u kontroli ribarnica, pa su u Puli pronašli žive školjkaše - dagnje s prisutnošću Escherichiae coli iznad dopuštene granice, te naredili njihovo hitno povlačenje iz prodaje. Iz istog su razloga dagnje uklonjene 31. svibnja i sa splitske ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 10:39