Novosti Hrvatska

epidemija

Alarmantni podaci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo: od gripe umrlo već 60 ljudi, stručnjaci vjeruju da je čak 160 tisuća zaraženih!

epidemija

Nažalost, do danas je u Hrvatskoj od posljedica ili komplikacija gripe preminulo 60 ljudi, odnosno Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) je do sada zaprimio 60 dojava o smrti s područja cijele Hrvatske.

To je doslovno za duplo više nego u cijeloj prošlogodišnjoj sezoni gripe, što znači da je bolest na pola "svog puta" ove godine "ubila" duplo više ljudi nego prošle.

Kako doznajemo od dr. Vladimira Draženovića iz HZJZ-a do sada su zaprimili 39.914 službenih prijava o gripi u Hrvatskoj, no ako se zna da je stvarna brojka i četiri puta veća jasno je da bi u Hrvatskoj u ovom trenutku moglo biti "pod gripom" i oko 160 tisuća ljudi.

- Šezdeset posto preminulih u ovoj sezoni gripe je starije od 65 godina, dok je u 40 posto slučajeva smrt nastupila kod mlađih osoba. Najviše gripe ima u Zgrebu i Zagrebačkoj županiji, odnosno sjevernoj Hrvatskoj kao i Slavoniji. Dosta je ima u Šibensko-kninskoj županiji, a interesantno je da je prošli tjedan najmanje prijava došlo iz Splitsko-dalmatinske županije - zaključio je dr- Draženović.

Naslovnica Hrvatska