Novosti Hrvatska

izbor top tema

Čitajte u 'Slobodnoj Dalmaciji'

 izbor top tema

U tiskanoj Slobodnoj Dalmaciji u četvrtak čitajte:

RJEŠENJE ZA NEDOSTATAK RADNIKA U SEZONI
Filipinci su spas za turizam: skromni su, vrijedni i nasmijani


Sobarice i konobari radili bi za plaću od četiristo, a kuhari za tisuću eura neto, no, uz to treba osigurati i smještaj, hranu i aviokartu.

PROPADAJU KOALICIJE ZA EUROPSKE IZBORE
Taštine i ljevicu i desnicu vode u poraz


Nesposobnost dogovora oko zajedničkog nastupa na europskim izborima krajnje desnice koja ostaje razjedinjena, jednako kao i lijevog "Pametnog" i "Starta" – i jedne i druge mogao bi ostaviti bez zastupničke fotelje u Europskom parlamentu.

OVO NE BI IZDRŽALA NI AMERIKA
Odnos umirovljenika i zaposlenih 1:1,2


91.861 umirovljenik prima mirovinu do 500 kuna mjesečno, od 500 do 1000 kuna prima njih 61.890, dok 94.544 umirovljenika dobiva od 1000 do 1500 kuna, a njih 152.611 od 1500 do 2000 kuna.

JE LI DOMAĆE SVE ŠTO TAKO IZGLEDA
Izbjegavajte sirnice pune aditiva


Za jedan aditiv iz te sirnice naši stručnjaci kažu: 'Istraživanja E451 na životinjama upućuju na opasnost od nakupljanja u masnim tkivima, moguću kancerogenost, te negativan učinak na razinu kolesterola i masnih kiselina u krvi. Zabranjen je u hrani za djecu, jer postoje sumnje da izaziva sindrom hiperaktivnosti'

SLUČAJ 'ŽIGOSANJA' U ZADRU
Školski odbor odbio smijeniti ravnatelja Dragića


Zakon sada dopušta ministrici Divjak da sama donese takvu odluku, ako smjenu i dalje smatra opravdanom – kazao nam je Ivan Šimunić, pročelnik za školstvo Zadarske županije.

NA DAN KAD SU MAKSOVI MESARI 'OČISTILI' SJEVER
Brbić se vratio na Poljudu


U drugom mandatu Brbić priželjkuje iskorak, ulazak u skupinu Lige prvaka ili Eurolige. Status sportskog direktora i trenera zasad je neupitan.

Naslovnica Hrvatska