Novosti Hrvatska

predavanje uoči dana žena

O ženama će studentima Filozofskog pričati don Stojić, rabin i imam: 'Neki smatraju da je nekada bila samo nebitni dio društva, a da je danas puno više. Je li to tako?'

predavanje uoči dana žena

"Rabin Dadon, don Stojić i imam Mešić o ženi... Čini ti se zanimljivo? Pa dođi!", stoji u pozivu udruge USFF Virtus na večerašnju tribinu na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a na temu "Percepcija i uloga žene u monoteističkim religijama".

"Žena... Njezina se uloga u društvu tijekom godina mijenjala. Neki smatraju da je nekada bila samo nebitni dio društva, a da je danas puno više. Je li to tako? Percepciju i ulogu žena otkrit će nam 3 predstavnika najvećih monoteističkih religija - judaizma, kršćanstva i islama - kroz prizmu svoje vjere", ističe udruga u pozivu.

Udruga studenata Filozofskog fakulteta Virtus, kako stoji na njezinim stranicama, osnovana je s ciljem poboljšanja iskustva studiranja na Filozofskom fakultetu i Sveučilištu u Zagrebu, s ciljem popularizacije Filozofskog fakulteta te očuvanja i promicanja hrvatskog identiteta kao i tradicionalnih društvenih vrijednosti. Prije ove tribine, na kojoj bi studentima o ženama trebao govoriti don Stojić, organizirali su tribinu "UDBA na Filozofskom: Obavještajno djelovanje UDBE u 80-ima".

Naslovnica Hrvatska