Novosti Hrvatska

izbor top tema

Čitajte u 'Slobodnoj Dalmaciji'

izbor top tema

USPJESI SPLITSKIH NEUROKIRURGA Svjetske operacije mozga obavljaju u - sobičku

Operativni zahvati zbog kojih su nekada neurokirurški pacijenti KBC-a Split bili prinuđeni "bježati" u Zagreb, jer se takvi zahvati nisu radili u Splitu, mogući su odnedavno i u splitskom KBC-u te dolaze u ruke šestorici vrsnih neurokirurga koji najkompliciranije operativne zahvate na mozgu rade jednako dobro kao i njihovi kolege u ostatku Hrvatske.

KAKO U TRGOVINAMA UCJENJUJU RADNIKE Evo vam stimulacija, ali ne možete na bolovanje!

Pojedini poslodavci su toliko rigorozni da kao kriterij za isplatu nagrade uzimaju i dane godišnjeg odmora. Jedna prodavačica požalila se kako je zbog odlaska na operaciju karcinoma štitnjače ostala bez dodatka na plaću.

'SLOBODNA' NATJERALA INSPEKTORE DA IZIĐU NA TEREN Nijemci orali Pag bez ikakvih dozvola

DORH je pokrenuo istragu, na terenu su inspektori i policija. Njemački investitori nemaju koncesiju ni građevinsku dozvolu, pod sumnjom su za više kaznenih djela, kažu nadležni o teškoj devastaciji uvale Paladinka.

HRVATSKA - MAĐARSKA NA POLJUDU Brbić: Za sve će biti odgovoran HNS

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza je mimo Hajduka i Grada Splita donio odluku da će se utakmica kvalifikacija za Euro s Mađarskom igrati u Splitu. Naravno, već se prije Hajduk kandidirao, ali razgovori na tu temu su već neko vrijeme potpuno izostali, zamrli. E sada, kako su u Savezu zamislili da se igra na Poljudu, a bez dogovora s Hajdukom ili Gradom Splitom kao vlasnikom stadiona, to samo oni mogu objasniti.

JAVIO SE IZ HONG KONGA 'Kinez ustaša' na prosvjedu protiv Kine

Sze Yat Lung, 43-godišnji stanovnik Hong Konga koji je u Hrvatskoj postao poznat jer je, kad se na nekoliko mjeseci nastanio u Imotskom, slavio ustaški pokret i zbog toga dobio izgon iz Lijepe naše, sudjelovao je jučer u žestokim prosvjedima u Hong Kongu. Odatle nam je poslao i fotografije.

ENGLESKINJA SE SKUĆILA U HVARSKOJ ZABITI Ples s tovarima

U djetinjstvu nisam imala ama baš nikakvo iskustvo niti s kućnim ljubimcima. Svoju veliku ljubav prema prirodi i životinjama otkrila sam prije desetak godina, kada sam se doselila ovdje, a prvog tovara sam nabavila prije otprilike pet godina, bio je mlad i zamolila sam njegova vlasnika da mi ga proda, priča Jana Appleyard.

PRETRAŽENE KUĆE POGINULOG ZADARSKOG KRIMINALCA U podzemnom bunkeru otkrili paklene strojeve

Pronađeni predmeti i tragovi ukazuju da je poginuli Denis Parać u apartmanima najvjerojatnije sklapao naprave za raznošenje bankomata na zadarskom području.

OČEKIVANJA EKONOMSKOG INSTITUTA Gospodarski rast 4,7 posto!?

Ekonomski institut (EIZ) predviđa da bi gospodarski rast, nošen turizmom, kreditima i investicijama, u drugom tromjesečju mogao iznositi čak 4,7 posto na godišnjoj razini, sukladno ekonomskim pokazateljima u travnju.
Naravno, u EIZ-u napominju kako treba pričekati i podatke za svibanj i lipanj.

Naslovnica Hrvatska