StoryEditorOCM
Promo arhivčovjek iz naroda

Miro Bulj, župan koji će služiti a ne vladati!

Piše PR
18. svibnja 2017. - 10:12
Bulj01

Miro Bulj za kojeg ljudi kažu da je čovjek iz naroda, rođen je 1972. u Sinju i umirovljeni je časnik Hrvatske vojske. Između ostalog, poznat je po rečenici upućenoj Ivi Sanaderu kada je u proljeće 2007. kao predsjednik Vlade došao u Sinj radi postavljanja temeljnog kamena za izgradnju Alkarskih dvora.

Bez dlake na jeziku, Miro Bulj je tada Sanaderu rekao: "Doći će i tebi kraj, nećeš naše generale locirati, identificirati, uhićivati i transferirati." Časni sud VAD-a sankcionirao ga je ukorom, mjerom pred isključenje, a zabranjeno mu je sudjelovanje u alkarskoj povorci. U Gradsko vijeće grada Sinja ulazi prvi puta 2009. godine kada njegova lista osvaja jedan mandate, dok 2013. godine osvaja četiri mandata.

Zahvaljujući Miri Bulju sjednice Gradskog vijeća znale su trajati i po deset sati. Izluđivao je vladajuće postavljajući pitanja koja se “nije trebalo postavljati”, dok se na terenu borio za svoje sugrađane. Bio je među opljačkanim radnicima "Dalmatinke", među radnicima "Autoprijevoza”. Zatim je stao pred sumještane i građane Sinja protiv odlaganja kancerogene troske u napušteni sadrolom između Suhača i Karakašice.

Vodio je prosvjede protiv ukidanja rodilišta u Sinju, kao i prosvjede protiv postavljanja baznih stanica od strane teleoperatera u naseljima. Zbog nekih od navedenih stvari bio je i sudski gonjen. Međutim, nije odustajao od borbe za malog čovjeka. A sve to pod sada već prepoznatljivim sloganom NE-ĆE-TE!.

Kao saborski zastupnik, nastavio je govoriti o stvarima o kojima se “nije trebalo”. Među prvima je stao u zaštitu nacionalnih interesa u slučaju INA-MOL, kao i u slučaju ministra Zdravka Marića.

Kao kandidat za župana splitsko-dalmatinskog Miro Bulj ističe: “Naša županija zaboravljena je od svih. Borit cu se za održiv i ravnomjeran razvoj otoka, priobalja i Zagore te tako osigurati ostanak mladih obitelji na ovom Bogom danom komadu zemlje! Vašim glasom za mene kao župana (broj 3.) i za županijsku listu Mosta i gradsko vijeće grada Sinja (broj 7), obećajem vam da ću vam služiti, a ne vladati!”

Na pitanje zašto se odlučio kandidrati i što namjerava promijeniti, kaže: „Odlučio sam se kandidirati jer kao čovjek iz naroda osjećam odgovornost prema  narodu opustošene Dalmacije. Samo sam narodu i odgovoran! Salonsko upravljanje županijom prožeto je korupcijom, kriminalom, političko rodbinskim uhljebima i zbog toga je županija postala sama sebi svrha. Upravljanje našom županijom mora biti transparentno.

Odmah treba izvući sve što je pod tepihom poput upravljanja koncesijama javno-pomorskog dobra (slučaj Zlatni Rat). Naš ključni resurs mora biti u lokalnoj samoupravi i rukama građana, a ne kao do sada u rukama pojedinaca i njihovih interesa. Odmah treba tražiti i rješenje prema kojem ćemo imati iste uvjete na cijelom području naše lokalne samouprave isto kao u Zagrebu - djeci besplatni udžbenici, besplatan prijevoz, besplatan obrok u školama.

Svi domovi zdravlja moraju imaju iste uvjete na cijelom teritoriju, po otocima, na priobalju i u zagori. Ključne su i specijalizacije za liječnike i  dijagnostički uređaji na cijelom području. Turizam se mora temeljiti na održivom razvoju na cijelom području  Županije, od navodnjavanja svih polja do razvoja poljoprivrede i stočarstva.

Nikako pogodovanje stranim lobijima kao što su radile dosadašnje županijske vlasti. Potrebno je odmah zaustaviti ekocidni projekt gradnje termoelektrane na Perući i tražiti da se zašiti zakonom krško područje i naš najveći potencijal, a to su pitke vode.“

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 08:43