StoryEditorOCM
Promo arhivZNANJE I ISKUSTVO

Ghetaldus očna optika Split - 60 uspješnih godina

Piše PR
19. rujna 2017. - 12:47
1Glavna---rezanje-torte

Da je šezdeseti rođendan zlatno doba za njihovu tvrtku potvrdili su djelatnici Ghetaldus očne optike Split na rođendanskoj proslavi održanoj u subotu 16. rujna 2017. Bila je to prava prigoda da zaposlenici - koji su ujedno i dioničari tvrtke,  evociraju lijepe uspomene jer oni u svoj posao i tvrtku ulažu ne samo bogato znanje i dokazane vještine već i ljudsku toplinu.

Znaju to odavno njihovi vjerni kupci, jer ih u Ghetaldus očnim optikama Split uvijek spremno dočekaju vrhunski stručnjaci sa profesionalnim savjetima, kvalitetnim proizvodima i uslugama „od zanata“.

A sve je krenulo davne 1957. kad je u Zagrebu osnovana „Optička industrija Ghetaldus“. Inspiraciju za ime pronašli su u latinskoj inačici prezimena velikog dubrovačkog znanstvenika Marina Getaldića, kojeg je posebice privlačila optika.

Tijekom narednih desetljeća Ghetaldus se izdvojio kao najjača i najveća optička industrija na Balkanu, a Zagreb kao centar optike za ex Jugoslaviju. Nedugo nakon osnivanja i početka rada u Zagrebu, otvorena je i poslovnica u Splitu, koja je postala nezaobilazno mjesto u gradu koji zna i voli nositi naočale…

1993. iz Optičke industrije Ghetaldus formira se dioničko društvo sa sjedištem u Splitu pod nazivom „Ghetaldus očna optika Split d.d.“. Dionice su od države otkupili sami radnici koji marljivim radom i požrtvovnošću uspijevaju uspješno poslovati već 25 godina u sve četiri dalmatinske županije. Ipak, ono što se posebno njeguje u ovoj tvrtki su ljudi i njihovo zadovoljstvo u poslu jer su itekako svjesni koliko im ugodno radno okruženje oplemenjuje živote.

Ovaj kolektiv od 37 uposlenih se osjeća i međusobno respektira kao jedna skladna obitelj. I to ističu kao posebnu vrijednost koju su uspjeli izgraditi i očuvati kroz protekla desetljeća. I dok se drugdje osuđuje nepotizam, oni su na brojne slučajeve zapošljavanja djece njihovih djelatnika, na nerijetka međusobna kumstva i dugogodišnja prijateljstva, više nego ponosni. Prepuštajući firmu mladim generacijama svojih radnika koje su uz nju stasale i koje od djetinjstva osjećaju privrženost prema ovoj struci, stariji članovi „Ghetaldusove“ posade lakše stare i s vjerom gledaju u budućnost.

Veliki jubileji najbolje su prigode da se osvrne unatrag i kažu riječi zahvalnosti koje se rijetko u životu izgovaraju, a svi ih volimo čuti. Tako su i djelatnici „Ghetaldus očne optike Split“ svojim najstarijim kolegama, dugogodišnjim rukovoditeljima, ljudima koji su mahom više od 40 godina rada posvetili ovoj tvrtki, uručili Zlatne plakete.

U zlatnom sekstetu našli su se umirovljeni voditelji poslovnica u Zadru, Splitu i Imotskom: Gojko Kolega, Petar Rakovac, Tomislav Kvesić,  dugogodišnja voditeljica poslovnice u Metkoviću Ana Dodig, vrijedna djelatnica u računovodstvu Vinka Boban te predsjednik Uprave i direktor tvrtke zadnjih 20 godina Ivan Klanac.

Poslovnice Ghetaldus očne optike Split možete posjetiti na 10 lokacija u Dalmaciji: Splitu, Zadru, Šibeniku, Metkoviću, Imotskom, Omišu i Trogiru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 13:03