StoryEditorOCM

Posjetite 'Adriatic Gastro Show' i osvojite kuhinju

6. veljače 2019. - 10:15

Peto izdanje međunarodnog Festivala gastronomije i turizma "Adriatic Gastro Show" danas službeno počinje u Spaladium Areni i tijekom sljedeća tri dana, zaključno sa subotom, u Split donosi bogat i zanimljiv gastronomski program.
Na 12.000 četvornih metara atraktivnoga izložbenog prostora, kroz specijalizirane manifestacije predstavit će se cjelokupan turističko-ugostiteljski spektar proizvoda i usluga. Ovogodišnji "Adriatic Gastro Show", koji je najveća i najkvalitetnija "HORECA"(Hotel/Restaurant/Cafe) sajamska manifestacija u regiji, na 200 izložbenih prostora okuplja više od 670 tvrtki izlagača iz 19 zemalja svijeta te najpoznatija imena iz područja gastronomije, vinarstva i turizma.
U sklopu zanimljivog i višednevnog programa održat će se posjeti hotelskim lancima, korisne prezentacije, poslovni susreti i stručna predavanja koja svojim aktualnim i zanimljivim temama okupljaju veliki broj sudionika. Međunarodni panel "Ruralni turizam 365 Splitsko-dalmatinske županije" koji se održava u organizaciji HGK-ove Županijske gospodarske komore jedno je od događanja koje zahtijeva da ga se posebno izdvoji.
Panelisti, predstavnici raznih ministarstava, gradova i turističkih zajednica iz Hrvatske i zemalja regije ovom prigodom predstavit će potencijale ruralnog turizma, izložiti primjere dobre prakse te otvoriti put jačeg razvoja ovog značajnog i još uvijek nedovoljno razvijenog segmenta turizma koji pruža mogućnost za obogaćenje turističke ponude naše županije i produženje sezone.
Posjetiteljima će biti vrlo zanimljivo natjecanje žena barmena koje se u organizaciji Hrvatske udruge barmena održava u petak, 8. veljače, prezentacije odležanih steakova svakog dana u 13 sati, ŠKMER-ovi cooking showovi isto kao i oni u organizaciji hotela "Le Meridien Lav", "Nichi" priprema svježe tjestenine i kuhanje za posjetitelje u aranžmanu trgovačkog lanca "Metro".
Svojim doprinosom hrvatskoj turističkoj i gastronomskoj industriji organizatori žele približiti svoju ponudu svim posjetiteljima, a ne samo profesionalcima, i time osigurati izvrsnu priliku da se učvrste dosadašnji i sklope novi poslovni i prijateljski kontakti. Budući da se sajam organizira u najljepšem i najzabavnijem gradu na Jadranu, opuštena atmosfera tijekom svih dana ove manifestacije je uvijek začinjena dobro poznatim mediteranskim hedonizmom i splitskim šarmom, a za posjetitelje je osmišljena i nagradna igra. Naime, svakog dana, od danas pa sve do subote, od 10 do 19 sati, posjetitelji će na sajamskoj blagajni u Spaladium Areni uz kupljenu ulaznicu dobiti i kupon koji će popunjen kontakt podacima ubaciti u označenu kartonsku kutiju, a glavna nagrada je kuhinja po mjeri tvrtke "Prima namještaj", vrijedna 20.000 kuna.
Nagrada i sretni dobitnik će se u subotu, 9. veljače iza 19 sati, javno izvlačiti u prostorijama Spaladium Arene uz nadzor tročlane komisije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 06:49