StoryEditorOCM
Promo arhiv„Kaufland škola voća i povrća“

Besplatno voće i povrće za OŠ „Bol“ Split, OŠ oca Petra Perice, OŠ Majstora Radovana i OŠ fra Pavla Vučkovića

Piše PROMO
10. lipnja 2019. - 14:04

„Kaufland škola voća i povrća“ društveno je odgovoran projekt u sklopu kojeg će u školskoj godini 2019./2020.Kaufland Hrvatska osnovnim školama diljem zemlje svaki tjedan doniratisvježe voće i povrće, a zahvaljujući brojnim radovima učenika, u Splitu je pobijedila OŠ „Bol“ Split, u Makarskoj OŠ oca Petra Perice, u Trogiru OŠ Majstora Radovana, a u Sinju OŠ fra Pavla Vučkovića

Projekt „Kaufland škola voća i povrća“ pokrenut je2017. godine i do sada je ovaj trgovački lanac u 2 godine projekta ukupno donirao preko 200 tona voća i povrća za gotovo 30 000 učenika. S ciljem jačanja svijesti o potrebi zdrave prehrane i njenom utjecaju na zdravlje djece,natjecanje je aktivno uključivalo same učenike koji su imali zadatak nacrtati što više voća ili povrća te osmisliti Kauflandova superjunaka koji se zdravo hrani, voli voće i povrće, ali i brine o okolišu i razvrstava otpad.

Od preko 120 pristiglih prijava, u svakom je gradu u kojem se nalazi poslovnica Kauflanda pobijedila jedna osnovna škola te je tako za školsku godinu 2019./2020. postignut cilj: pronađeno je 39 javnih osnovnih škola koje će tijekom čitave iduće školske godine svakog tjedna besplatno dobivati svježe voće i povrće.

„Kaufland škola voća i povrća više je od same donacije proizvoda školama u cijeloj zemlji.Izuzetno smo ponosni na ovaj projekt jer, osim što djeci pružamo mogućnost redovite konzumacije zdravih namirnica, šaljemo im također poruku da vlastitim trudom, u ovom slučaju svojimcrtežima, mogu učiniti dobro djelozačitavu školu. Stoga smo i cijelu kampanju posvetili upravo njima – superjunacima. Čestitamo pobjedničkim školama u Dalmaciji od srca“, izjavila je Marija Franić, voditeljica Korporativnih komunikacija.

Popis svih pobjednika i više informacija o projektu pronađite na www.kaufland.hr/skolevip.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 11:05