StoryEditorOCM
Promo arhivNeda Šimić iz Dugopolja s veseljem je počela trošiti poklon-bon od 12.000 kuna

Pobjednica 'Materine spize' obavila prvi šoping u 'Tommyju'

18. srpnja 2019. - 12:58

Neda Šimić iz Dugopolja osvojila je nagradu na natječaju "Materina spiza" u organizaciji Slobodne Dalmacije i "Tommyja", a koji je u centar pažnje ponovno stavio ona mnogima omiljena, tradicionalna jela. Žiri je oborila s nogu svojom orahnjačom i makovnjačom, pobijedila konkurenciju koja je, kako i sama kaže, bila jaka, te kući otišla s bonom "Tommyja" u iznosu od dvanaest tisuća kuna. Na prvi šoping nije dugo čekala. Odmah je, govori nam, počastila prijatelje i obitelj, a jučer smo se i sami uputili prema Dugopolju, odnosno hipermarketu "Tommy", gdje smo proćakulali i obavili kupnju s pobjednicom prvog izdanja "Materine spize".
– Svaki desert napravim na svoj način; dosad sam napravila bar dvije tisuće vrsta kolača, što god netko želi, ja to napravim – započinje gospođa Neda, koja se na natječaj odlučila prijaviti s orahnjačom i makovnjačom jer ih pravi gotovo cijeli svoj život.
– Rekli su mi moji doma: "Tvoje orahnjača i makovnjača postat će zaštitni proizvod Dugopolja" – kroz smijeh će pobjednica, koja je u svoja kolica i ovaj put, među ostalim, ubacila orahe za svoj slavni desert.
– Nećakinja mi je diplomirala medicinu, dobila je dekanovu i rektorovu nagradu pa u subotu slavimo – veselo nam otkriva Neda Šimić, koja se nekoliko puta morala zaustaviti među policama kako bi se javila poznanicima. Pitamo je jesu li sumještani čuli za njezinu pobjedu i kakvi su njihovi komentari.
– Ljudima je drago, lijepo mi se javljaju – potvrđuje nam, a nas je zanimalo i koji bi desert preporučila našim čitateljima u ovim vrućim ljetnim danima.
– Mileram torta, koja je vrlo jednostavna za napraviti. Izradi se prhko tijesto i stavi se u frižider na pola sata. Nakon toga se izradi krema od pudinga i mlijeka te se stavi 900 grama milerama, a na vrh ide šumsko voće. Sve se zajedno stavi u pećnicu na 75 minuta. To je izvrstan ljetni kolač – kaže nam gospođa Neda, te dodaje kako ona ipak najviše voli one suhe kolače. Sastojke kupuje, očekivano, u "Tommyju", kamo je redovito odlazila i prije "Materine spize".
– Dva puta mjesečno obavila bih ovdje veliku kupnju. Osim što tu kupuju moji brat i sestra, mislim da je "Tommy" stvarno najbolji izbor – kaže Neda, koja bi se iduće godine mogla naći u ulozi članice žirija "Materine spize". Ideja je to "Tommyjeva" direktora marketinga Aljoše Bašića, koji se ovom prigodom osvrnuo na cijeli događaj.
– Ovo je jedan sveobuhvatan projekt koji je trajao godinu dana i ovim putem zahvaljujem Slobodnoj Dalmaciji što je preuzela organizaciju izbora najboljeg kuhara i tradicionalnih jela. Drago mi je što smo zajedno potencirali taj obiteljski ručak kao mjesto susreta u obitelji jer to je nešto što, po nama, gubi dah u ovom modernom društvu. Volio bih da smo barem nekolicinu potaknuli na obiteljsko okupljanje, uz korištenje svih ovih oplemenjenih recepata koje smo evocirali tijekom trajanja ovog projekta. Smatramo da je obitelj ključ i temelj razvoja našeg društva. Ako se ovakvi projekti budu i dalje organizirali, rado ćemo se odazvati – kaže nam Bašić, te zaključuje:
– Ručak je nekada bio ono najbitnije u obitelji, mjesto i vrijeme kad su se izmjenjivala iskustva između roditelja i djece. Mislim da je to kohezivni faktor u svakoj obitelji. "Tommy" se zaista trudi kroz svoje poslovanje biti stvaran i realan te kroz ovakve projekte pokazati da se brinemo o kupcima. Uvijek ćemo rado podržati ovakve i slične akcije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 02:33