StoryEditorOCM
Promo arhivAMERIČKO VISOKO OBRAZOVANJE U HRVATSKOJ

RIT Croatia studente priprema za tržište rada

Piše PROMO
9. rujna 2019. - 18:09

Pred učenicima četvrtog razreda srednje škole je period vremena u kojem treba donijeti važnu odluku o nastavku obrazovanja. RIT Croatia , međunarodni kampus američkog sveučilišta Rochester Institute of Technology, na kampusima u Dubrovniku i Zagrebu provodi američke visokoobrazovne studije i malo je drugačiji faks od drugih: studij na engleskom jeziku, američka i hrvatska diploma,  program razmjene studenata među kampusima RIT-a (Rochester i Dubai),  međunarodno okruženje, fokus na praktično iskustvo, rad u malim grupama i konačno, visok postotak zapošljavanja po diplomiranju samo su neke od prednosti studiranja na RIT Croatia.

 

 

RIT Croatia je međunarodni kampus američkog sveučilišta Rochester Institute of Technology iz Rochestera, u saveznoj državi New York (na slici)

Jedna od prednosti studiranja na RIT Croatia svakako je fokus na razvoj praktičnih znanja i priprema studenata na stvarni poslovni svijet. Program stručne prakse je sastavni dio studija i traje 800 – 1200 sati tijekom studija. Naš je posao adekvatno pripremiti studente za poslove budućnosti; poslove koji još ne postoje. Vrlo je važno naučiti studente  kritički promotriti problem, ali i kontinutirano širiti njihove horizonte. U tom je smislu opće obrazovanje (General Education) prednost studiranja na našem koledžu. Uz specijalistička znanja, svi naši studenti u programima imaju i opće obrazovanje koje je sastavni dio američkog obrazovanja. U praksi, to znači da primjerice IT student uz  klasične IT predmete dobiva i predmete poput psihologije i filozofije. To će studentu omogućiti da bolje razumije i okruženje i potrebe tržišta što je posebice važno kada bude koristio / la svoja specijalistička znanja u razvoju tehnoloških proizvoda. Kroz te predmete, studenti razvijaju vještine poput kritičkog razmišljanja, koje World Economic Forum svrstava u top 5 vještina koje će poslodavci tražiti u budućnosti.

 

 

Matko Piškor (u sredini), student programa Informacijske tehnologije: Obavezna praksa u trajanju od dva ljeta omogućuje nam jedinstveno iskustvo u radu u najpoznatijim i najboljim IT tvrtkama, te nam daje prednost nad konkurencijom

Matko Piškor student je programa Informacijske tehnologije i već radi u struci programirajući za klijente: „Prvenstveno zam zadovoljan činjenicom što uopće imam priliku raditi u struci, što ne samo da mi pruža bolju financijsku situaciju, nego mi daje i dodatnu priliku za učenjem i skupljanjem iskustva.“ Kada je riječ o razmišljanju o karijeri i traženju posla nakon diplome, Matko kaže: „Nemam nikakav strah, i mislim da je to i cilj ovakvog programa studiranja. Obavezna praksa u trajanju od dva ljeta omogućuje nam jedinstveno iskustvo u radu u najpoznatijim i najboljim IT tvrtkama, te nam daje prednost nad konkurencijom. Proces traženja prakse izrazito je individualan; iako nam RIT Croatia pruža mnoge prilike za uspostavljanje kontakata u IT tvrtkama, na nama je da te kontakte realiziramo, da se predstavimo u što boljem svjetlu te si sami osiguramo mjesto na dobrom radnom mjestu. Sam taj proces nas priprema ne samo na buduće traženje posla, nego nam i omogućuje da iskoristimo ta iskustva u traženja dobrih studentskih poslova u struci i tijekom studiranja.“

I sad, glavno pitanje – koje poslove rade studenti koji završe te studije?

Kao međunarodni kampus američkog sveučilišta RIT, RIT Croatia na kampusima u Dubrovniku i Zagrebu provodi sljedeće američke visokoobrazovne studije: Međunarodno poslovanje, Informacijske tehnologije / Web and Mobile Computing te Service Management. Slijede neki od primjera poslovnih pozicija na kojima rade naši diplomanti i kompanija u kojima rade:

Međunarodno poslovanje

Organizacije u kojima rade diplomanti studija uključuju: Amazon, 3M, Atlantic Grupa, Coca Cola, EY, Foreo, Franck, Google, Hrvatski Telekom, IBM, Lidl, McKinsey&Company, MOL Grupa, P&G, Philip Morris International, Podravka, PwC, Roland Berger. Diplomanti studija rade na sljedećim pozicijama: Account Manager, Brand Manager, Business Development Manager, glavni izvršni direktor (CEO), Project Manager, senior partner u konzalting tvrtkama, voditelj odjela (marketing, financije, HR).

Informacijske tehnologije / Web and Mobile Computing

Organizacije u kojima rade diplomanti studija uključuju: Croz, Drap, Enum Software, Ericsson Nikola Tesla, Infobip, Oradian, PHOBS, Ticket monster, Verso Altima Group. Diplomanti studija rade na sljedećim pozicijama: Frontend and Backend Developer, Full Stack Developer, NET and .ASP. NET Developer, Software Developer, Software Product Manager.

Service Management

Organizacije u kojima rade diplomanti studija uključuju: Adriatic Luxury Hotels, Adris Grupa, Arenaturist, Booking.com, Dorchester Collection, eBay, Falkensteiner Hotels and Residences, Hilton, Hrvatska turistička zajednica, J.P.Morgan, LeMeridien Lav, Medora Hotels, Park Hyatt, Radisson BLU, Ritz Carlton. Diplomanti studija rade na sljedećim pozicijama: EU Project Manager, Event Manager, Events & Wedding Planner, F&B Manager, Hotel General Manager, konzultant, Operations Manager.

Zanima Vas više? Kontaktirajte naš Odjel za upise elektroničkom poštom (admissions@croatia.rit.edu) ili telefonom (Zagreb: + 385 (0) 1 643 9100; Dubrovnik: + 385 (0) 20 433 000).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 01:19