StoryEditorOCM
Promo arhivVrijedanost 4.073.400,57 kuna

Energetska obnova zgrade Doma za starije osobe Vela Luka

Piše Promo
1. listopada 2019. - 02:16

Projekt Energetska obnova zgrade Doma za starije osobe Vela Luka vrijedan je 4.073.400,57 kuna. Za ovaj projekt Domu je dodijeljen iznos od 1.483.904.69 kuna bespovratnih sredstava, te je ostatak do pune vrijednosti projekta osigurala Dubrovačko-neretvanska županija.

U sklopu projekta planirani su radovi na toplinskoj zaštiti krova, vanjskog zida i terasa prema vanjskom prostoru, zamjena vanjske stolarije te zamjena postojećeg sustava pripreme tople vode sustavom koji koristi obnovljive izvore energije.

Nakon potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt u listopadu 2018.godine, kojega je Dom za starije osobe Vela Luka potpisao sa Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, krenuo je proces javne nabave za izvođače radova na ovom projektu.

Ugovor o izvođenju radova svečano je potpisan 8.svibnja 2019.godine sa izabranim izvođačem radova i to Zajednicom gospodarskih subjekata Capitalis d.o.o., Klima sistemi d.o.o. i Crivac d.o.o. Nešto kasnije potpisani su ugovori za provedbu stručnog nadzora gradnje i koordinatora zaštite na radu tijekom izvođenja radova sa tvrtkom Deltagrad.

Postupak uvođenja izvođača u posao proveden je 5.lipnja 2019.godine te je odmah po uvođenju u posao izvođač započeo sa radovima.  Oko cijele zgrade postavljena je skela te su započeti pripremni radovi na fasadi zgrade. Nabavljena je i oprema za strojarski dio projekta.

Završetak radova očekuje se u travnju 2020.godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 20:06