StoryEditorOCM
Promo arhivVrijedni čuvar bogate kulturne baštine

HEP ponosno svjetlo hrvatske kulture

Piše PROMO
26. listopada 2019. - 15:48

Hrvatska elektroprivreda prepoznaje vrijednost kulturne i povijesne baštine, a svoju ulogu filantropa, koji promiče i unaprjeđuje kulturu te daje poticaj jačanju vrijednosti općeg dobra, gradila je čitavo stoljeće

Uz prirodna bogatstva, kulturna je baština hrvatska najvrednija imovina. Sa željom da očuva, podupre i oživi kulturnu scenu u Hrvatskoj, HEP već dugi niz godina podupire projekte iz područja umjetnosti i kulture, ali i projekte koji za cilj imaju očuvanje tradicije i baštine.
Temeljne vrijednosti na kojima se zasniva i potiče kulturni razvitak podrazumijevaju kulturno naslijeđe te razvijenu infrastrukturu, koja omogućuje dinamiku kulturnog stvaralaštva. Upravo su ovi stupovi hrvatskog društva bili i ostali dio HEP-ova programa društveno odgovornog poslovanja, a pomoć nadarenim umjetnicima, promocija hrvatske kulture te provođenje aktivnosti očuvanja nacionalnih i lokalnih kulturnih projekata, institucija i inicijativa dugogodišnja su praksa tvrtke.

Tradicionalni partner hrvatske kulturne scene

Upravo o tom djelovanju HEP-a govori imidž kampanja „Ponosno svjetlo hrvatske kulture“ u kojoj se pojavljuju: opera, balet i orkestar Hrvatskog narodnog kazališta, alkar Andrija Hrgović kao predstavnik Viteškog alkarskog društva iz Sinja, ansambl Lado, mješovita klapa Elektrodalmacija te znamenitosti i manifestacije poput Lepoglavske čipke, Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, Hvarskog kazališta, Vinkovačkih jeseni i Dubrovačkih ljetnih igara.
Naime, kao tvrtka s bogatom tradicijom koja cijeni nacionalne vrijednosti, HEP već dugi niz godina financijski pomaže hrvatska narodna kazališta u Zagrebu, Osijeku, Splitu, Varaždinu i Rijeci, direktno sudjelujući u stvaranju kulturnih sadržaja od iznimne nacionalne vrijednosti. HEP je izuzetno ponosan na to što već godinama pruža potporu Dubrovačkim ljetnim igrama, Vinkovačkim jesenima, Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu te Sinjskoj alki, čime doprinosi očuvanju tradicije i kulturne baštine.
Međutim, to je samo dio HEP-ova doprinosa zajednici, budući da je Hrvatska elektroprivreda već tradicionalni pokrovitelj očuvanja hrvatske kulture i baštine. Podupiranjem brojnih projekata s područja umjetnosti i kulture, poput natječaja za donacije “Svjetlo na zajedničkom putu”, pomaže se umjetnicima, promovira se hrvatska kultura u inozemstvu te podupiru aktivnosti usmjerene na očuvanje i promicanje nacionalnih i lokalnih kulturnih sadržaja.
Hrvatska elektroprivreda prepoznaje vrijednost kulturne i povijesne baštine, a svoju ulogu filantropa, koji promiče i unaprjeđuje kulturu te daje poticaj jačanju vrijednosti općeg dobra, HEP je gradio čitavo stoljeće. U tom su razdoblju, zahvaljujući i potpori HEP-a, nastala brojna umjetnička djela, sačuvane su tradicijske vrijednosti, a kulturni život obogaćen je nizom vrhunskih događanja. HEP će zasigurno i u budućnosti biti jedan od predvodnika razvoja kulturne scene u Hrvatskoj, promičući neprolazne vrijednosti nacionalne umjetnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 09:54