Novosti Svijet

Putovali prema groblju

Automobil se zabio u konvoj u kojem su se na komemoraciju vozili Theresa May i belgijski premijer Michel, ozlijeđena dva policajca

Putovali prema groblju

Automobil se zabio u konvoj u kojem su bili britanska premijerka Theresa May i belgijski premijer Charles Michel koji su putovali na komemoraciju Prvog svjetskog rata u Belgiji. U toj su nesreći, piše Jutarnji list, ozlijeđena i dva policajca.

Sve se dogodilo kada su May i Michel putovali prema groblju nedaleko francuske granice. Konvoj automobila u kojem su bili i njih dvoje kretao se autocestom kad se u njih zaletio automobil koji je pogodio i dvojicu policajaca na motociklima.

Policajci su ozlijeđeni prevezeni u bolnicu, javljaju lokalni mediji, a konvoj je na neko vrijeme zaustavljen, no zatim je nastavio put prema odredištu.

Detalji nesreće još nisu poznati, kao ni identitet vozača koji se automobilom zaletio u konvoj s May i Michelom. Još se ne znaju ni razlozi ove nesreće, a vlasti nisu dale nikakve službene izjave o tom incidentu, javlja Russia Today.

May i Michel su naposlijetku stigli na svoje odredište, gdje su sudjelovali u ceremoniji polaganja vijenaca na komemorativnoj svečanosti kojom je obilježeno 100 godina od završetka Prvog svjetskog rata. Položili su vijence na grobove prvih i posljednjih britanskih vojnika koji su poginuli u tom ratu.

Naslovnica Svijet