Novosti Svijet

opasni paketi

Ministarstvo vanjskih poslova: Svi djelatnici hrvatskog konzulata u Melbourneu koji su bili u doticaju sa sumnjivom pošiljkom su dobro

opasni paketi

Svi djelatnici hrvatskog konzulata u Melbourneu koji su bili u doticaju sa sumnjivom pošiljkom su dobro, priopćilo je u srijedu hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Hrvatski konzulat u Australiji sumnjive pakete primio redovnom poštom, mediji spekuliraju da se u njima nalazi tvar opasna po zdravlje

Istraga u tijeku: hrvatski konzulat u Melbourneu potvrdio da je primio sumnjivi paket

Generalni konzulat Republike Hrvatske u Melbournu zaprimio je sumnjivu pošiljku putem redovne pošte u srijedu u 12 sati po lokalnom vremenu.

"Svi djelatnici generalnog konzulata koji su bili u doticaju sa sumnjivim paketom su dobro", navodi ministarstvo.

"Konzulat je odmah obavijestio nadležne institucije, a policija je nedugo nakon toga izašla na teren te dodatno osigurala paket i uz ostale službe pokrenula izvide u vezi sadržaja paketa".

"Slične pakete zaprimilo je desetak diplomatskih predstavništava sa sjedištem u Melbourneu a budući da istraga još uvijek traje za sada nemamo saznanja o pojedinostima", kažu u MVEP-u i dodaju da veleposlanstvo RH u Australiji nije zaprimilo takvu pošiljku.

Generalni konzul Joseph Petric kazao je srijedu CNN-u da su u pošiljci bila tri manja paketića i da nije bilo potrebe da se konzulat evakuira.

Australski mediji prenose da su paketi poslani na adrese ukupno 14 diplomatskih predstavništava i, osim hrvatskog konzulata, navode da se, među ostalim radi o američkom, indijskom, pakistanskom, francuskom, južnokorejskom, grčkom i švicarskom konzulatu u Melbourneu.

Mediji prenose da neki paketi sadrže azbest, materijal koji se koristi u građevinarstvu i može izazvati zdravstvene probleme.

Naslovnica Svijet