Prilozi Prostorija

vila 'al mare'

Šarm Mediterana u netaknutoj prirodi: pogledajte kako je bračni par uredio svoju luksuznu oazu na Braču; Čim smo prvi put došli u valu kuća nas je oborila s nogu...

vila 'al mare'

U mjestu Milni, na zapadnoj obali otoka Brača, nalazi se vila "Al Mare". Idealno mjesto vile uz samo more pruža prekrasan pogled na zaljev, kristalno čisto more i prirodne ljepote otoka, a istodobno jamči potpunu privatnost svojim gostima.

U prizemlju se nalazi šarmantna kuhinja, blagovaonica i udobno namještena dnevna soba. Na prvom katu su dvije spavaće sobe i kupaonica, a na drugom katu prostrana spavaća soba s vlastitom kupaonicom.

Sa stambenim prostorom veličine 120 metara četvornih vila se nalazi na 430 metara četvornih velikom ograđenom imanju, i nudi svojim gostima privatnu kamenu plažu s vezom udaljenu samo deset metara.

Bračni par Šelendić iz Zagreba kuću je kupio prije desetak godina, praktički samo gole zidove, i uredio je i namjestio 2005. godine za svoje potrebe.

– Na početku smo zamislili da bude samo naša kuća za odmor, a na kraju smo se ipak odlučili da je iznajmljujemo turistima. Odmah, čim smo prvi put došli u valu, bili smo oduševljeni njome, kristalno plavim morem, pogledom i prirodnim ljepotama koje su nas okruživale. Na "prvu" nas je kuća oborila s nogu – kazuje gospođa Šelendić koja je uživala u svakom trenutku uređenja vile "Al Mare".

– Inspiraciju smo skupili odsvukud. Kako smo često na putu, puno toga smo imali priliku vidjeti i na kraju to prenijeti na uređenje koje zaista volim i koje je moja ljubav. Namještaja imamo izrađenog po narudžbi, dio je kupljen u Italiji, detalji u Zagrebu, a dio namještaja je "dovučen" iz Francuske i Španjolske.

Stil uređenja je teško opisati, možda neki "miks" francuske Provanse i mediteranskog štiha. Mediteranski stil, to bi bio najbolji opis uređenja naše kuće – pojašnjava ženska polovica obitelji Šelendić, koja je kuću uredila za svoju dušu, tako da bude privlačna, a za boravak ugodna.

U tome su svakako ona i suprug uspjeli i još su zadržali poveznicu s prekrasnom netaknutom prirodom koja ih okružuje.

Prva turistička sezona je iza njih, i više su nego zadovoljni njome, a u susjedstvu ima tek desetak drugih kuća, tako da svi koji odluče svoj godišnji provesti u vili obitelji Šelendić imaju i dalje zajamčen mir i spokoj.

– Još uvijek se za valu može reći da ima netaknutu prirodu i s pogledom na otok Hvar – dodaje vlasnica.

Svi koji dođu mogu uživati u kupanju, ronjenju i vožnji biciklom kroz prekrasnu prirodu. Milna je jedna od prirodnih luka otoka Brača, a mjesto baroknog urbanizma oduševljava svojom ljepotom dok ističe tipičnu atmosferu malog dalmatinskog primorskog grada.

Zdrava domaća hrana, čisto more, savršeni uvjeti za ribolov, ronjenje i jedrenje, brojne skrovite uvale i netaknute plaže samo su neki od segmenata zbog kojih se turisti i domaći odmah zaljube u Milnu i vilu "Al Mare". Kuća se iznajmljuje preko agencije "Croatia Luxury Rent".

Naslovnica Prostorija