Scena Društveni život

ŽELITE LI SE PREVIJATI OD SMIJEHA?

Kabare show 'Crvenkapica i Zabranjene bajke' s Aidom Bukvom – u Lori za Dan Žena

ŽELITE LI SE PREVIJATI OD SMIJEHA?

Međunarodni Dan žena 08. ožujak  datum je koji je već postao tradicionalan za odlazak na dobru komediju u splitskoj Lori.

Još jedna urnebesna komedija iz Sarajeva svoju će izvedbu imati upravo na ovaj dan – riječ je o najvećem hitu sarajevskog Magacin Kabarea.

Zabranjene bajke je trenutno najpopularniji kabare u produkciji Magacin Kabarea koji govori o Crvenkapici koja je preselivši u Sarajevo zbog vuka 1984. godine za vrijeme Olimpijade, izgubila tantijeme i pravo na licencu od strane Hans Christijana Andersena. U želji da njena priča ne ostane neispričana, Crvenkapica piše svoju knjigu pod nazivom Zabranjene bajke koja je svojevrsni kulturni lunapark u kojem se kroz različite skečeve publika upoznaje sa Sarajevom i sarajevskim humorom na potpuno drugačiji način.

Aida Bukva je najpopularnija  bosanskohercegovačka stand up komičarka široj javnosti poznata iz više uloga na televiziji (Seks i selo, Lud, zbunjen, normalan, Nadreality show), filmu (Hiljadarka), kazalištu (Radnja na uglu) i kabareu (Pjesma nad fetvama, Zabranjene bajke).

Publika na predstavama u kojima Aida igra bukvalno plače od smijeha dok su ulaznice danima unaprijed rasprodane. Aidu karakterizira specifičan smisao za humor te vrsna sposobnost improvizacije što svako iduće igranje čini predstavu drugačijom. 

KAKO DO ULAZNICA?

Predstava igra u Lori 08.03.2017. s početkom u 19 sati – Ulaznice za ovaj urnebesni kabare su već u prodaji po cijeni od 80 kuna, a najlakše se mogu kupiti preko Croatia Tickets sustava ili rezervirati na broj telefona 095 527 1852, te na mail: komedija.u.lori@gmail.com ili www.facebook.com/komedija.u.lori/ .

Naslovnica Društveni život