Scena Mozaik

senzacija ili namještaljka?

NASA-ine kamere snimile tri zagonetna objekta kako prelijeću razna mjesta na Zemlji i nestaju u Svemiru

senzacija ili namještaljka?

foto: screenshot

Internetom se proširila snimka koju su početkom godine zabilježile NASA-ine kamere na Međunarodnoj svemirskoj stanici. Snimka je izazvala pravu senzaciju zbog nekoliko zagonetnih objekata snimljenih u brzom letu iznad Zemlje. Neidentificirani objekti prozujali su iznad Sjeverne Amerike, Afrike i drugih mjesta na našem planetu, a na snimci se vidi i kako munjevitom brzinom napuštaju zemaljsku atmosferu i nestaju u svemiru.


Službenih komentara još nema, ali to ne smeta entuzijastima da snimku proglase konačnim dokazom o postojanju vanzemaljaca. Skeptici, pak, smatraju da je riječ o namještaljci ili da su kamere snimle tek smeće s ljudskih svemirskih letova, koje je prije nekog vremena spomenuo donedavni  NASA-in stručnjak i autor brojnih tekstova o svemiru James Oberg.

Oberg je kazao da ljudi često pogrešno tumače snimke zagonetnih objekata na nebu te da je u pitanju najčešće smeće sa ljudskih svemirskih letova, dodajući da NASA ne pridaje puno pažnje nagađanjima o posjetima vanzemaljaca Zemlji.

PSD


Naslovnica Mozaik
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last