'Dodajete i čili umaka' – dobacim prodavačici koja na ulici peče malene lepinje od crnog kukuruznog brašna, punjene smjesom od graha i posute naribanim sirom.
Zadnji je dan mog boravka u Meksiku i ovakav scenarij, priznajem, samo tri tjedna prije nije bio moguć. Moj organizam jednostavno nije bio prijateljski raspoložen prema ljutoj hrani s uličnih štandova. No, malo po malo, tortille, quesadille i raznovrsni tacosi bez barem malo “pike” postali su mi totalno neukusni. A kako je tek Meksikancima koji bez ove papričice ne jedu ni voćne salate, dodaju je u pivo, pa pomiješaju s limetom, a ni oni najmlađi nisu lišeni njezina okusa, jer se i u lizalice i bombone dodaje – čili.
“Pazi se taksista”, “nemoj nositi ništa vrijedno sa sobom”, “pa zašto baš tamo di je najveći kriminal&r...
StoryEditorOCM
Životnovinar ‘Slobodne’ kao ‘bekpeker’ tri tjedna krstario putevima drevnih maya
Meksiko, zemlja koja je profitirala na 'smaku svijeta'
17. ožujka 2013. - 23:46
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?