Scena Mozaik

NIJE ŠALA

Dobro ih se pazite: FBI otkriva koji su horoskopski znakovi najskloniji kriminalu. Mogli bi se neugodno iznenaditi...

NIJE ŠALA

Horoskop je vrlo često na marginama medija, osim specijaliziranih, a dobar dio ljudi smatra ga neozbiljnom zabavom i razbibrigom dokonih kućanica - no izgleda da FBI ne spada u tu kategoriju.

Naime, kad takva sigurnosna agencija objavi svoju analizu kriminalaca prema znakovima horoskopa, i najveći bi se skeptici mogli zamisliti. Evo kratkog presjeka zaključaka FBI-ja, s naglaskom na tri znaka koji dominiraju među kriminalcima:

1. Rak - vjerovali ili ne, ovaj emotivni i povučeni znak uvjerljivo vodi na listi po broju uhićenih prijestupnika, a najčešće se radi o ljudima koji su počinili vrlo teške zločine u trenucima duševne rastrojenosti - od otmica do ubojstava iz osvete ili strasti. Pa se vi zezajte s njima...

2. Škorpion - iako su tek deveti po broju uhićenih, zauzeli su visoko drugo mjesto zbog težine zločina koje obično izvršavaju: psihopatska ili serijska ubojstva, a uvjerljivo vode po broju plaćenih ubojica među znakovima horoskopa..

3. Strijelac - treći najbrojniji zločinci, no njihova je priča drugačija od prva dva znaka: radi se o vještim lopovima i prevarantima koji izuzetno rijetko ozljeđuju svoje žrtve, prenosi metroportal.hr.

No, i ostali znakovi horoskopa nisu imuni na kriminal, pa da vidimo kako se lista nastavlja i koji su najčešći zločini:

4. Bik - oni su drugi po broju uhićenja, no obično pljačkaju, i to sami

5. Ovan - očekivano, radi se o nasilnicima raznih vrsta, a ovaj znak je poznat i po tome da ima najviše registriranog oružja

6. Jarac - najveći broju uhićenih dolazi iz redova organiziranog kriminala iliti bandi i mafije

7. Ribe - šverc svega, od droge do rijetkih životinja

8. Djevica - najviše oružja nakon Ovnova, skloni financijskim prevarama

9. Vaga - nepotizam, korupcija, namještanja svega, od utrka i utakmica do javnih natječaja

10. Lav - igrači samo na veliko, hladnokrvni i nemilosrdni

11. Vodenjak - hakeri, gurui i vođe sekti

12. Blizanci - sitni šarmantni prevaranti

Naslovnica Mozaik