Scena Mozaik

YouTube blogerica

Simpatična Debela Barbara: jeste li već čuli za ovu mladu Trogiranku koja nasmijava čitavu regiju?

YouTube blogerica

Kad vam idući put netko bude žugao da mladi ništa ne rade, nego samo 'vise po onomen internetu', napomenite im da nije to nužno samo prelijevanje iz šupljeg u prazno.

Primjer za to je 24-godišnja Trogiranka Barbara Vesanović koja je u četiri mjeseca aktivnog vlog-anja i objavljivanja videa na vlastitom YouTube kanalu pod nazivom 'Debela Barbara' prikupila gotovo 9 000 pretplatnika.


Za ove prostore i s obzirom na to da u pravilu objavljuje videa na hrvatskom jeziku, to uopće nije loše, a najpopularnije objave pogledane su preko 50 tisuća puta. Iako je za portal Zimo otkrila da nema težnji postati influencer (a što su to influenceri, objasnili smo vam jučer u ovom tekstu), uživa radeći stvari koje voli da bi zabavila gledatelje.Njezino spajanje ugodnog s korisnim pokazalo se kao pun pogodak jer su njezini humoristični videozapisi s daškom dalmatinskog zaokreta oduševili ekipu iz čitave regije. Videa snima kada nije zauzeta fakultetskim obvezama i gušt joj je, kaže, nasmijavati ljude s kojima dijeli i 'recepte', dojmove s putovanja, a ima i vlastitu verziju popularnog Carpool Karaokea.A zašto baš 'debela'? Barbara je otkrila da je pod tim epitetom aktivna na društvenim mrežama već desetak godina, pa ga je odlučila samo 'prebaciti' i na YouTube.

- To je jednostavno riječ koja može značiti veliku količinu bilo čega. Za mene predstavlja debelu osobnost - pojasnila je Barbara za Zimo.

 

Naslovnica Mozaik