StoryEditorOCM
ŽivotMiljenko Jelaska

Legendarni splitski chef otkriva: Tito je najviše uživao u lubinu lešo, ali prije jela bi ribu pregledao njegov osobni liječnik i to kanoćalom

22. siječnja 2018. - 10:41

U današnje vrijeme sve je više 'fensi' biti 'chef', slastičar, kuhar i slično; nekada su se, međutim, tek malobrojni zanatlije mogli smatrati 'konditorima' ili 'pašticerima'. Dijelom zato što nije bilo kulinarskih showova, tečajeva niti recepata na internetu, nego se zanat pekao striktno školski, 'po JUS-u', a recepti ispisani na papiru zlata su vrijedili i čuvali su se kao obveznice Jugobanke.
Jedan od onih koji su se mirne duše mogli smatrati slastičarskim zvijezdama bivše Jugoslavije je šjor Miljenko Jelaska iz Splita. Dugogodišnji šef slastičarnice nekadašnjeg hotela "Marjan" i pašticer stare škole, štoviše, može se pohvaliti da se njegovim kolačima sladio maršal Tito osobno!
- Mogu vam reći da je to bio jedan izuzetno jednostavan i ljubazan čovjek – odmah je ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 03:02