Scena Promo

nova reklama UNIQA osiguranja

UNIQA osigurala set za snimanje reklame „Na što biste vi potrošili 100.000 kuna?“

nova reklama UNIQA osiguranja

Da bi se snimila nova reklama UNIQA osiguranja, bio je potreban jedan konj, dva glumca, iskusan redatelj, producent, kostimograf, snimatelj, montažer i velik broj pomoćnog osoblja koje je sudjelovalo u projektu. Kako bi snimanje proteklo u najboljem redu, osim uigrane ekipe trebalo se pobrinuti da set bude osiguran. Vrijedna oprema, snimanje na otvorenom, vremenske prilike, glumac na konju – rizici su koje treba predvidjeti prilikom osiguravanja svakog filmskog seta. Osiguranje od nezgode glavnom je glumcu zajamčilo odštetu u slučaju pada s konja prilikom kojeg bi mogao zadobiti teške ozljede. Rizik bi bio veći da glumac – jahač već nije stekao prethodno jahačko iskustvo.

Vrijedna snimateljska oprema korištena na setu također je osigurana, kao i 20-ak automobila koji su unajmljeni kako bi popunili parkirna mjesta na setu. Za slučaj da se tijekom snimanja dogodi šteta na imovini u vlasništvu trećih osoba, primjerice nekom iznajmljenom prostoru, ili se uslijed nekog neočekivanog događaja ozlijedi slučajni prolaznik, dobro je imati osiguranje od odgovornosti. Kako je svaki set – bilo filmski ili kazališni – priča za sebe, za odgovarajuće pokrivanje svih mogućih rizika potrebno je savjetovati se s osigurateljem koji će formirati odgovarajuću ponudu osiguranja. 

„Zadovoljni smo jer je UNIQA ispravno procijenila rizike i ugovaranjem osiguranja prije snimanja reklame zaštitili smo glumca, opremu i set i mirno odradili cjelodnevno snimanje znajući da će ako nešto pođe po krivu, osiguranje stati iza nas“, rekao je tijekom snimanja producent Denin Serdarević.

Kreativnu ideju je osmislila agencija ZOO, a redateljska palica povjerena je iskusnom Saši Podgoršeku, autoru niza reklama, glazbenih spotova i filmova. Glavne uloge pripale su Matiji Kačanu u ulozi poslovnog čovjeka koji je na posao došao na konju, dok je njegovo prijevozno sredstvo sjajno odigrala kobila Aisha, koja je glumačko iskustvo stekla u „Winnetou“, „Najboljim godinama“, i “Generalu“. Vozača automobila, koji parkiravši auto pred poslovnom zgradom ostaje zatečen nesvakidašnjim prizorom „parkiranog“ konja glumi Igor Baksa.

Nova reklama UNIQA osiguranja prati nagradnu igru „Na što biste vi potrošili 100.000 kuna“ u kojoj mogu sudjelovati svi koji do 30. rujna ugovore dobrovoljno zdravstveno osiguranje, osiguranje doma, osiguranje od nezgode ili osiguranje života.

 

UNIQA osiguranje d.d. dio je UNIQA grupe, jedne od vodećih osigurateljnih grupa u Austriji te srednjoj i istočnoj Europi. UNIQA u Hrvatskoj posluje već 18 godina tijekom kojih bilježi stalan rast. UNIQA zapošljava oko 700 zaposlenika koji su svakodnevno na raspolaganju za više od 360.000 klijenata u 60-ak prodajnih ureda. Vrhunsku razinu usluge prepoznali su i klijenti UNIQA osiguranja te su tvrtku nagradili „ICERTIAS Customers’ Friend” certifikatom, koji se dodjeljuje najboljim kompanijama, proizvodima i uslugama na tržištu. Kvalitetu i visoku razinu usluge prepoznali su potrošači pa je UNIQA ponovno ponijela prestižan Superbrands status.

Naslovnica Promo