StoryEditorOCM
Promo arhivKaštel Kambelovac

Četiri tenora i Kaštelanski đir

18. srpnja 2017. - 12:34
4tenora

Ukratko, koncert "Četiri tenora", u subotu, 22. 7. i večer klapskog popa, Kaštelanski đir u nedjelju 23. 7. Tako je i ove godine događaj na poljani kraj Svetog Mihovila podijeljen u dvije večeri: prvu koncertnu i drugu natjecateljsku.

Podsjetimo, prošle godine je u okviru prve večeri klapa "Sveti Juraj" slavila 15 godina umjetničkog djelovanja. Uz njih smo imali prilike uživati u glazbenim bravurama Tamburaškog orkestra HRT-a, a obol koncertu dao je i tenor Đani Stipaničev koji će i ove godine zapjevati na kaštelanskoj pozornici. Druga natjecateljska večer prošla je u znaku dubrovačkih klapa koje su odličnim pjesmama i nastupom osvojili prestižne festivalske nagrade.

U okviru ovogodišnje prve večeri održat će se veliki koncert "Četiri tenora". Đani Stipaničev, Marko Škugor, Vladimir Garić i Marko Pecotić nastupit će uz klavirsku pratnju maestra Jurice Karuze. Njihov repertoar i visoka razina pjevačkog umijeća obećava odličnu glazbenu večer. Bit će tu talijanskih kancona, domaćih standarda u bel canto maniri, ali i popularnih opernih arija.

Druga večer je kao i proteklih godina posvećena klapama koje pjevaju pop. Interes za ovu večer iz godine u godinu raste pa je Uprava festivala odlučila povećati broj izvođača na 21 klapu. Klape će pjevati uz festivalski orkestar, a među njima će biti: Cambi, Šufit, Sveti Florijan, Štorija, Sebenico, Munita, Bunari, Kaše, Raguza, Subrenum, Trogirski kanti i mnogi drugi. Izvođači će se natjecati za bogati fond nagrada koji je ove godine proširen nagradama Radio Splita i portala Dalmacija danas. Festival će voditi Frano Ridjan i Mariola Milardović Perić. Ulaznice se mogu kupiti online na www.croatia-tickets.com , na recepciji hotela "Baletna škola" (Kaštel Kambelovac) i u caffe baru "Gajo" (Kaštel Stari).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 16:02