Sport Atletika

Blanka Vlašić preskočila 206 cm u Istambulu

Najvrjedniji rezultat natjecanja ostvarila je Blanka Vlašić. Svjetska prvakinja u skoku u vis preskočila je 206 centimetara iz drugog pokušaja čime je ostvarila novi najbolji rezultat sezone, te je ujedno osigurala i maksimalnih osam bodova hrvatskoj atletskoj reprezentaciji..

To joj je izgleda prošlo u naviku budući da iz natjecanja u natjecanje to radi. U Ostravi je 12. lipnja išla preko 205, a evo je već sada podigla letvicu najboljeg ovosezonskog rezultata za 60 milimetara.

Nije napadala svjetski rekord, ali je zato odlučila pokušati srušiti hrvatski rekord od 207 centimetara koji je u njenom vlasništvu. Letvicu postavljenu na 208, za kojih je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju kazala kako ju uopće ne zanimaju, je rušila sva tri puta.

Previše je vremena provela Blanka na zaletištu do prvog skoka budući da su sve visašice bile dosta slabije od nje. Natjecanje je počelo na 170 centimetara, a Splićanka se uključila na 184 centimetara kada je većina suparnica već i otpala.

Prvu pobjedu, ali i maksimalnih osam bodova na računu drugog dana donijela je naša kladivašica Ivana Brkljačić čije je kladivo palo na 69,37 metara od bacališta.

Slavila je Ivana u konkurenciji malo poznatih bacačica iz Rumunjske, Bugarske, Mađarske, Grčke, Švedske, Turske i Srbije, no unatoč prvom mjestu nije bila zadovoljna:

- Imala sam velikih problema s kavezom, za kojeg nisam sigurna da je uopće bio regularan... Naime, iz zaštitne ograde je stršala nekakva čudna šipka, koja mi je dosta smetala. Na koncu mi je jedini cilj bio osvojiti prvo mjesto, jer ovo nisu bili uvjeti za postizanje velikih daljina.

Također bih dodala da još uvijek nisam zadovoljna svojom tehnikom, no, uvjerena sam da će uskoro sve biti u redu.
Šesti je bio hrvatski diskaš ujedno i član splitskog ASK-a Martin Marić.

Bacio je disk do 56,54 metara što je bilo dovoljno za tri boda.

v. ozretić

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Atletika