Sport Atletika

Grand Prix London: Bolt odličan na 200 metara

Najvredniji rezultat drugog dana atletskog "Grand Prix" mitinga u Londonu ostvario je jamajčanski sprinter Usain Bolt. Svjetski rekorder na 100 metara je na dvostruko dužoj dionici ostvario vrijeme od 19,76 sekundi, što je za samo devet stotinki sporije od najboljeg vremena sezone kojega je postavio prije
dva tjedna u Ateni, usprkos vjetru koji mu je puhao u prsa (0.4 metra u sekundi).

Iako pokazuje sjajnu formu i na 100 i na 200 metara ove sezone, Bolt je i dalje neodlučan kada je u pitanju lov na dva olimpijska zlata u Pekingu sljedeći mjesec.

"Došao sam ovdje sa zacrtanim planom kojega sam dobro odradio. No, još nisam siguran da ću nastupiti i na 100 i na 200 metara u pekingu. Tu odluku će donijeti moj trener, ja bih želio napasti oba zlata, ali imam trenera koji nije donio niti jednu pogrešnu odluku u posljednjih pet godina, pa ako on kaže da se usredotočim na samo jednu disciplinu, onda ću to i učiniti", kazao je 21-godišnji Bolt.

U ženskom skoku uvis nenastupanje Blanke Vlašić je za pobjedu iskoristila Ruskinja Ana Čičreova s preskočenih 201 centimetara. Drugo i treće mjesto su sa 192 cm osvojile Kanađanka Nicole Forrester i Amerikanka Amy Acuff.

(H)

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Atletika