Sport Atletika

uz američkog predsjednika, svjetska prvakinja u skoku u vis uskoro će se družiti s brojnim stranim novinarima

Blanka: Drago mi je što ću večerati s Bushom

uz američkog predsjednika, svjetska prvakinja u skoku u vis uskoro će se družiti s brojnim stranim novinarima

Usprkos činjenici da joj poziv predsjednika Stjepana Mesića remeti unaprijed planirani raspored treninga svjetska prvakinja u skoku u vis Blanka Vlašić odlučila je ipak odazvati se pozivu na večeru s prvim čovjekom SAD-a Georgeom Bushom.

                                                            foto: CROPIX
- Dan nakon večere Blanka ima dva treninga koji su već dugo upisani. Sve je pomno isplanirano, ali će Blanki biti čast predstavljati sportsku stranu Hrvatske - kazao je Blankin otac i trener Joško.

- Naravno da mi je drago što ću sudjelovati na toj večeri... samo što sada moram odabrati odgovarajuću odjeću za tu svečanu prigodu. Sigurno će biti obavezan dress code - izjavila je Blanka.

Enormno zanimanje novinara za Blanku Vlašić počelo je poprimati i globalne razmjere. Naime, pored domaćih predstavnika medija, i strani su počeli iskazivati sve veći interes za svjetsku prvakinju na otvorenom i u dvorani. Zasada su posjete najavili televizijske ekipe Svjetske atletske federacije, švedske televizije, te novinari iz Francuske, Poljske, Bosne i Hercegovine, Belgije, pa čak i New York Timesa.

Joško Vlašić odlučio je sve pretvoriti u dvodnevno druženje s najboljom hrvatskom atletičarkom 8. i 9. travnja. ‘Stranci’ će moći snimiti Blankine treninge, te imati dvije presice organizirane nakon treninga.

vlado ozretić

Brat Marin se vraća koplju

Vlašići odnedavno imaju i još jednog člana obitelji u atletici. Naime, najstariji sin Marin, koji se do jučer bavio košarkom, odlučio se vratiti prvoj ljubavi, te se dao na bacanje koplja, disciplinu u kojoj je kao kadet imao prilično zapažene rezultate.
- Marin ima odlične predispozicije za bacanje koplja. Ono što je izvjesnije, kroz taj trenažni proces ga odgajam kao nasljednika u trenerskoj profesiji - kaže Joško Vlašić.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Atletika