Sport Atletika

novinarski posjet

Sjatili se sa svih strana svijeta da bi vidjeli Blanku Vlašić

novinarski posjet

Najavljivani dolazak stranih novinara u posjet Blanki Vlašić zakotrljao se sinoćnjom projekcijom dokumentarnog filama o svjetskoj prvaknji. Novinari iz cijele Europe sjatili su se u dvoranu hotela Le Meridian Lav da bi vidjeli kako su Joško Vlašić i Dinko Mijušković s kamerom ovjekovječili Blankin sportski put, te ozračje uoči i tijekom atleskog svjetskog prvenstva u Osaki.

Naša najbolja atletičarka zbog treninga nije mogla prisustvovati projekciji na kojoj su strani novinari velikom pažnjom notirali svaki značajniji trenutak u filmu.

- Iznenađena sam kada sam vidjela Blankine sugrađane kako s malo vjere pričaju i prognoziraju njen spjeh u Japanu. Mislila sam da će s obzirom na njene sportske rezultate ljudi prštati od optimizma. Zaprepastili su me njeni uvjeti u kojima je trenirala i dijelom sada trenira. Stvarno, je potreban veliki talent i mnogo rada da bi se iz toga stvorilo svjetsku prvakinju, kazala je Sophie Tutkovics, novinarka francuskog L’ Equipea.

- Doslovno je iz ničega postala svjetska prvakinja, oduševljen je bio Pier Angelo Molinaro iz talijanske Gazzzette dello Sport.

Nakon prikazivanja filma strani novinari ipak su došli na svoje. Imali su priliku neformalno se družiti s Blankom u Cafe baru Sky trgovačkog centra Joker.

vlado ozretić

Novinari svih zemalja ....

Popis novinara koji su se odlučili družiti s Blankom u Splitu prilično je velik dovoljno je bilo pogledati iz kojih novinskih kuća su samo došli:

L’ Equipe, Gazzetta dello Sport, La Stampa, El Mundo, Eurosport, Televizija IAF-a, Sport expres, poznata fotografska kuća Getty I image Nieuwsblad, Frankfurter All Gemeine, Gazet Van Antverpen.

Trebao je doći i ruski novinar iz Legkaja Atletike, no budući da nije imao vizu hrvatske vlasti tj. granična policija u Splitu poslala ga je nazad.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Atletika