Sport Atletika

Velik rezultat u Splitu

Stipe Žunić postavio novi hrvatski rekord!

Velik rezultat u Splitu

S nevjerojatnih 21.45 metara Stipe Žunić novi je hrvatski rekorder u bacanju kugle.

U splitskom Parku mladeži na Uskršnjem mitingu ASK-a pobijedio je s tim rezultatom dostojnim medalje na velikim natjecanjima.

Razgovarali smo sa Stipom prije sedam dana te je u razgovoru za naš "Dalmatinski Olimp" najavio kako će za tjedan dana srušiti rekord Edisa Elkasevića.

Trener naše zlatne olimpijke Sandre Perković ima na otvorenome 20,96. Trenirali su zajedno, Stipe i Sandra, uz njih je bio i Elkasević te Stipin trener Marko Mastelić. Suradnja je to koja je evo već u rano proljeće urodila plodom.

- Nadam se da ću dobrim rezultatom otvoriti sezonu i sebi otvoriti vrata nastupa na mitinzima Dijamantne lige - kazao nam je tada Stipe.

Djelovao je na treningu moćno, fokusirano, motivirano. A Stipe je, vjerujte, čovjek koji stoji iza svojih riječi. I sada ih je opravdao. Mogao je i ne prebaciti 21 metar, kugla je teška, "pepava" disciplina. Ali da to nije napravio sada, u Splitu, napravio bi brzo, negdje drugdje.

Stipe je materijal za 22 metra. Sumnjali ste? Prestanite. Zadarski div je već sada legitimni kandidat za najboljeg sportaša Hrvatske u 2017. godini.

Vjerujemo da će nastaviti ići prema gore, ova daljina iz Splita nevjerojatni je motiv, lansirna rampa za sezonu. Ali i poziv direktorima mitinga i ljudima koji skrbe o vrhunskim atletičarima da brzo reagiraju.

U Parku mladeži predsjednik HAS-a Ivan Veštić posadio je više od 100 maslina, rastu one, a raste i Stipe. I Sandra, naravno. Park mladeži pravi je rasadnik, i maslina, ali i talenata.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Atletika