Sport Atletika

međunarodni miting

Atletska poslastica u splitskom Parku mladeži: ljepotica dana je utrka žena na 800 metara

međunarodni miting

Zaljubljenici u vrhunsku atletiku iz Splita i cijele Dalmacije danas, u subotu, 27. travnja, dolaze na svoje. Na stadionu u splitskom Parku mladeži održava se od 15 do 19 sati tradicionalni Uskrsni miting u organizaciji splitskog ASK-a. I ove je godine miting međunarodnog karaktera jer, osim domaćih, nastupaju i atletičarke i atletičari iz Finske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

U seniorskoj konkurenciji, najpoznatija atletska imena su Ana Šimić u skoku u vis,Marija Tolj (disk), Anamari Kožul(kladivo), Radoslav Furtula u bacanju diska. Svi su u "lovu" na kvalifikacijsku normu za svjetsko prvenstvo u Dohi, koje je na programu krajem rujna ove godine.

Posebno će biti zanimljiva utrka žena na 800 metara zbog dvoboja prvakinje BiH Jelene Gajić i prvakinje Srbije Marije Stambolić. Nije isključeno da se u taj dvojac ubaci i neka od drugih vrlo kvalitetnih trkačica koje će čekati loš dan favoriziranog para.

I domaći se nadaju pobjedama jer će nastupiti svi ponajbolji atletičari i atletičarke iz ASK-a, od kojih će neki pokušati ostvariti ili potvrditi normu za Mediteranske igre, odnosno juniorsko i seniorsko prvenstvo Europe (Josipa Cecić u utrci na 400 metara, Ana Brkljačić u bacanju diska, te Marija Ivanković i Filip Kozina u troskoku).

Nije sve u rekordima i normama, na tartanu će se ogledati i klinci, od onih najmlađih rođenih 2012. godine, pa do "staraca", rekreativaca koji će pokušati otrčati tri kilometra.

Zabava je zajamčena svima, a ulaz je besplatan.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Atletika