Sport Atletika

Triatlon na otoku

Emiru 'Marko Polo izazov', Korčulanka Mateja najbolja kod žena

Triatlon na otoku

Zajedničkom organizacijom Grada Korčula,TZ Korčule, Lešić Dimitri Palace i HTP Korčula u suradnji sa Triatlon klubom Split održan je u Korčuli 9. korčulanski triatlon "Marko Polo izazov" koji predstavlja službeno otvorenje hrvatske triatlonske sezone na kojemu je nastupilo 120 ženskih i muških inozemnih i domaćih licenciranih triatlonaca i rekreativaca. Natjecalo se u tri discipline: Olimpijski triatlon (1500 m plivanje + 40 km bicikl + 10 km trčanje),Sprint triatlon (750 m plivanje + 20 km bicikl + 5 km trčanje) i Štafetni sprint triatlon (750 m plivanje + 20 km bicikl + 5 km trčanje).

U sastavni dio natjecanja je održano i prvenstvo učenika Srednjih i Osnovnih škola u kraćim dionicama,te humanitarna ulična trka. Pehare, medalje i novčane nagrade je dijelila Hana Turudić, direktorica TZ Grada Korčule. Ukupni pobjednik olimpijskog triatlona je Emir Hođić (TK Sarajevo), drugi je Mario Šporčić (Maksimir) i treći Adem Đonko (Sarajevo).

Ukupni pobjednik sprint triatlona je Amadej Petelinšek (Slovenija). Slijede Jorcen Huybrechts (Belgija) i Vedran Supur (Sarajevo). Kod žena je prvoplasirana mlada Korčulanka Matea Vojinović koja nastupa za TK Swibir iz Zagreba (prvoplasirana je i u juniorskom natjecanju. Druga je Jennie Boerius(Stocholm) i treća Made Žeravica iz Dubrovnika. Za Kup Hrvatske su se plasirali u Olimpijskom triatlonu: Dejan Petrčević (TK Samobor), Marino Jukić (Triton) i Dalibor Vujević (Swibir).

Prema najavi Ivana Pavića, tajnika TK Split, slijedeći korčulanski triathlon u travnju 2020.godine je jubilarni deseti za kojega će se uz natjecateljski dio organizirati u suradnji s TZ Korčule bogat kulturno zabavni program.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Atletika