Sport Atletika

završio zimski bacački kup

Kišanić bacio osobni rekord

završio zimski bacački kup

Dvadesetogodišnji Nikola Kišanić osvojio je srebro u bacanju kugle u konkurenciji atletičara do 23 godine na u nedjelju završenom Europskom zimskom bacačkom kupu postigavši svoj osobni rekord (18,91).

Za razliku od prvog dana natjecanja, jučer je vrijeme bilo mnogo nepovoljnije. Sunce su prekrili oblaci, a bacačima diska i kladiva probleme je predstavljao prilično jak južni vjetar. Oni su bacali kontra vjetra, dok je kopljašima, koji su bacali niz vjetar, jugo išlo u korist.

Jedna od onih kojima je vjetar pokvario planove je i hrvatska diskašica Vera Begić. Osvojila je peto mjesto u disciplini u kojoj je pobijedila Rumunjka Nicoleta Grasu, ali nije uspjela izboriti olimpijsku normu.
- Žao mi je što je vjetar bio ovako nepovoljan, što pokazuju i rezultati drugih bacačica. Grasu je pobijedila sa 60,25, što je pet metara manje od njenog najboljeg hica. Žalim što nisam uspjela baciti normu za Peking, ali ovo je fantastičan rezultat u ovakvim vremenskim uvjetima. Sljedeću priliku za normu imam tek u svibnju u Osaki. Po treninzima vidim da je imam u nogama, tako da vjerujem da neće biti problema - rekla je Begić poslije natjecanja u bacanju diska.

Jučer je održano i proglašenje pobjednika u najjačoj disciplini na Bacačkom kupu, muškom bacanju diska. Poredak na postolju izgledao je jednako kao i na Svjetskom prvenstvu u Osaki prošle godine - zlato je ponio Estonac Gerd Kanter (65,20), srebro Robert Hanter iz Njemačke, a broncu Nizozemac Rutger Smith.
- Nisam baš zadovoljan rezultatom, jer sam se nadao da ću baciti disk i do 67 metara. Ipak, sretan sam zbog pobjede i jer se nalazim u ovom lijepom gradu. Ovo je bio prvi korak u pripremi za Olimpijske igre, pa očekujem da će mi forma rasti - kazao je svjetski prvak Gerd Kanter.

 

Toni Bilić 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Atletika