Sport Atletika

Blanka Vlašić spremna za početak "Zlatne lige"

Nakon uvodne dvije pobjede i postavljanje najboljih ovogodišnjih svjetskih dostignuća iz Dohe (203 cm) i Splita (201 cm), sezona na otvorenom se zahuktava za svjetsku prvakinju u skoku uvis Blanku Vlašić. U nedjelju, 1. lipnja nastupit će na Olimpijskom stadionu u Berlinu na prvom iz serije mitinga Zlatne lige.

Nnajprestižnije atletsko natjecanje u "World athletics touru" ove godine je izmijenilo redoslijed, te je Berlin, koji je u prošlogodišnjem izdanju bio posljednji ove je sezone prvi u nizu. Velebni stadion mogao bi posjetom potući prošlogodišnji rekord kada ga je ispunilo 70.253 gledatelja sa plaćenom ulaznicom, jer je dva dana prije ovogodišnjeg mitinga prodano 65.000 ulaznica.

Našoj rekorderki će se u nedjelju s početkom u 14.40 sati suprotstaviti odabrano društvo među kojim se ističu dvostruka prvakinja Europe Tia Hellebaut, vceprvakinje svijeta iz Osake Talijanka Antoneta Di Martino i Ruskinja Ana Čičerova, a maksimalnu podršku zasigurno će dobiti domaća skakačica Ariana Fridrich koja je ove zime probila granicu od dva metra.

Podsjetimo se da je na prvom prošlogodišnjem izdanju Zlatne lige u Oslu Blanka prvi i jedini put poražena tijekom prošlogodišnje sezone, što joj je odnijelo učešće u podjeli "jack pota". Od tada u 24 natjecanja ima isto toliko pobjeda.

Spremna je, mirna i fokusirana, da ni rani početak natjecanja niti 30 stupnjeva, koliko se očekuje u Berlinu, ne omete njezin pobjednički niz i skokove preko dva metra.

(h)

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Atletika