Sport Atletika

Michael Johnson vraća svoju medalju zbog dopinga

Peterostruki olimpijski pobjednik u atletici Amerikanac Michael Johnson najavio je da će vratiti zlatnu medalju osvojenu u štafeti 4x400 na OI 2000. u Sydneyju nakon što je član pobjedničke američke štafete Antonio Pettigrew
priznao da je uzimao doping.

"Svjestan sam da ova medalja nije pošteno osvojena i na njoj je velika mrlja. Osjećam se prevarenim i izdanim, te sam odlučio medalju vratiti Međunarodnom olimpijskom odboru", napisao Michael Johnson u kolumni koja je u utorak objavljena u Daily Telegraphu.

Antonio Pettigrew je u svom svjedočenju na suđenju treneru Trevoru Grahamu priznao da je uzimao nedozvoljena stimulativna sredstva od 1996. godine. Njegovo priznanje uslijedilo je nakon što su već ranije još trojica članova američke štafete na 4x400 Alvin i Calvin Harrison te Jerome Young zaradili suspenzije zbog dopinga.

Michael Johnson je jedan od najboljih sprintera u povijesti atletike. U 90-tima je dominirao na 200 i 400 metara, a svjetski rekordi koje je postavio u tim disciplinama još i danas su aktualni. Uz pet olimpijskih zlata, osvojio je i devet naslova svjetskog prvaka, te nikad nije bio povezan sa uzimanjem dopinga.

(H)

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Atletika