Sport Atletika

Blanka Vlašić vreba zlatni jack pot

Zadnji put je izgubila u Oslu, na Zlatnoj ligi... Bilo je to točno prije 25 natjecanja, nakon toga upisala je jednako toliko pobjeda. U tom zavidnom pobjedničkom nizu (najdulji aktualni !) osvojila je i dva svjetska zlata, na otvorenom i u dvorani, a upravo joj je zbog prošlogodišnjeg poraza u Norveškoj (24. lipnja) izmakao i udio u zlatnom milijunskom jack potu.

Blanka Vlašić je dana godinu dana starija, zrelija, da ne kažemo spremnija, iza nje se nalazi 25 sjajnih nastupa gdje je samo jednom zbog vremenskim neprilika išla ispod dva metra. Pored toga već ima jednu pobjedu u Zlatnoj ligi, dakle odradila je šestinu puta do jack pota.

Zadnji put je Blanka u Oslu gledala u leđa Jeleni Slesarenko, Ruskinja je onda bila bolja, međutim dvostruka svjetska prvakinja ubacila je u petu brzinu nakon toga. „Slesi“ joj nije mogla niti primirisati...

U Norveškoj ove godine neće biti Jelene, ali zbog toga startna lista sigurno nije manje zanimljiva.Tia Hellebaut će koristiti svako natjecanje kako bi što bolje izbrusila formu pred Olimpijske igre, a Nijemica Ariane Friedrich iz natjecanja u natjecanje postaje sve opasnija protivnica, pored njih u Oslu će nastupiti i poznanice iz Splita i Valencije Vita Palamar i simpatična Nicole Forrester.

Ženski skok u vis na Bislett stadionu koji će sigurno i ovaj put biti pun norveških ljubitelja atletika, a gdje je daleke 1987. godine legendarna Stefka Kostadinova preskočila 2205 centimetara započinje u 19.45 sati.

v.ozretić 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Atletika