Sport Dalmacija u balunu

dalmatinski derbi u 2. hnl

Solin je sutra u prilici pisati povijest, pobjedom zauzimaju prvo mjesto

dalmatinski derbi u 2. hnl

Pobjedom nad Šibenikom Solin može izbiti na vrh Druge HNL! Tko je to mogao zamisliti jesenas dok je momčad s Jadra obitavala u donjem dijelu ljestvice... Jasno, takav scenarij ovisi i o ishodu utakmice Gorice i vodećeg Rudeša koji se igra danas, dok Solin i Šibenik igraju sutra.

To će biti možda i prvi put da Šibenik gostuje uz Jadro, a da nije favorit. Suprotno najavama prije početka sezone, Solin se bori za vrh, a Šibenik strepi za ostanak. Usprkos tome, domaćin je oprezan. Njihov trener Mirko Labrović, možda i najzaslužniji što je Solin tako visoko na ljestvici, kaže:

- Možda jesmo favoriti na papiru zbog položaja na tablici i domaćeg terena, ali Šibenik je podjednake kvalitete. Možda su i psihološki poljuljani, no vrijedni su uvažavanja.

Pobjeda u Sigetu protiv Dragovoljca prošlog vikenda bitno je popravila raspoloženje u svlačionici “plavih”.

- Momčadi iz borbe za ostanak ostavili smo daleko iza sebe i sada se možemo u miru posvetiti završnici prvenstva. Možemo igrati opušteno, možda i za povijesni rezultat Solina.

Hajduk prekretnica

Baš je slavljem protiv Šibenika na Šubićevcu prošlog listopada (1:0) započeo uspon Solina koji traje do danas. A Šibenik je, pak, krenuo nizbrdo.

- To je bila bitna utakmica, ali naša je prekretnica bio kup s Hajdukom. Momci su shvatili da vrijede, što su i pokazali na terenu. U tom je usponu bilo i sreće koja je neophodna, a sada puno lakše dišemo - govori Labrović.

Kako komentirate novu trenersku smjenu na Šubićevcu?

- Mi smo treneri nekakva krpa za brisanje. To nije dobro ni za igrače ni za nogomet. Žalosti me što nemamo povjerenja u struku i domaći kadar. Pitanje je tko je taj koji odlučuje o našoj sudbini i misli da sve zna i može.

Jedan Labrovićev prijatelj napustio je klupu “narančastih”, to je Stipe Balajić, a na nju je zasjeo drugi, Zoran Slavica.

- Slavica je bio u mom stožeru dok sam bio u Šibeniku. Dobro poznaje moje ideje, ali je pitanje kakav će učinak na igrače imati ova smjena. Nestvarno mi je da su u neugodnoj situaciji i vjerujem da će se izvući, ali neka sačekaju još ovu utakmicu!

Nedavno ste od njih izgubili 0:1 u prijateljskoj utakmici?

- Da, još smo dobro i prošli. Međutim, prvenstvo je nešto sasvim drugo.

Labrović veli kako ima slatke brige pri sastavljanju momčadi. Vraća mu se prvi desni bek Mrković, dok su Tadić i Pavlinović sanirali ozljede. Nedostaje tek Grubišić koji mora na operaciju te je izgubljen do kraja sezone.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu