Sport Dalmacija u balunu

druga hnl

Šibenčanima stigle plaće i sada punih džepova traže pobjedu protiv Zagreba u borbi za opstanak

druga hnl

Nogometaši Šibenika napravili su vrijedan “break” u borbi za opstanak pobjedom u gostima kod izravnog konkurenta Dragovoljca. Pred “narančastima” je danas set lopta, budući da na Šubićevcu dočekuju još jednog “davljenika” - Zagreb.

Pobjedu u gostima Šibenčani su čekali još od prvog kola, od Sigeta do Sigeta. Zadnje slavlje na Šubičevcu zabilježili su u prosincu prošle godine. Je li vrijeme za tri nova zlata vrijedna boda s kojima bi “narančasti” lakše na vruće gostovanje u Imotski dan poslije uskršnjih blagdana?

- Pobjeda u Sigetu nas je digla. Sad moramo te bodove oploditi pobjedom nad “pjesnicima” iz Kranjčevićeve. Zagreb je razbijen, čujem da je sedam igrača napustilo klub. No to ne znači da ćemo se opustiti. Očito će Zagreb istrčati u podmlađenom sastavu, mi se moramo postaviti agresivno i od početka im dati do znanja gdje su došli. Poslije Zagreba nas čekaju još dvije utakmice sa suparnicima iz donjeg doma (Imotski, Lučko) i cilj nam je upisati što više bodova kako bismo što prije uplovili u mirnu luku - kazao je Sinjanin Andrija Bandalo, koji je zimus stigao na Šubićevac i fino učvrstio obranu Šibenika.

Zagreb im ‘crna mačka’

Zagreb je ove sezone “crna mačka” za trenere Šibenika. Poslije utakmica s “pjesnicima” smijenjeni su Ivan Katalinić i Stipe Balajić.

- Interesantno, nisam vodio računa o tome - kazao nam je aktualni učitelj “narančastih” Zoran Slavica, čija pozicija trenutačno izgleda čvrsto. Slavica je sklon rotiranju momčadi i taktičkom prilagođavanju suparnicima. Tako će biti i kontra Zagreba.

- Još nisam definirao ni sastav ni sustav igre. Nema kartoniranog Rodina, a u kadar se vraća Roca - rekao je Slavica.

I uprava kluba odigrala je svoje pred važnu utakmicu sa Zagrebom.

- Potrudili smo se i isplatili plaće uoči blagdana. Stoga, od igrača očekujemo maksimum zalaganja i pobjedu protiv Zagreba - javio se Novica Ljubičić, član uprave Šibenika.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu