Sport Dalmacija u balunu

BIT ĆE U REDU

Nakon dramatične ozljede napadač Imotskog 'zaradio' desetak punata: Kirurzi su mi rekli da je kopačka prošla samo milimetar od kosti

BIT ĆE U REDU

Jedan od ponajboljih igrača NK Imotski Miran Krištić, koji je svojom ozljedom na utakmici sa Šibenikom doslovno zaledio sve gledatelje u Gospinom docu, ipak nije slomio nogu kako su nam pristizale prve informacije nakon što se jednostavno srušio na terenu i ostao nepomično ležati u nesvijesti. Miran jeste teže ozljeđen ima desetak šavova na mišiću svega nekoliko milimetara od kosti desne potkoljenice, no to je ozljeda za koju i sam kaže da će se ubrzo sanirati.

Sve skupa u 80. minuti utakmice, to tako nije izgledalo. Dapače, bilo je i više nego dramatično. Jaka kiša, tmurni oblaci Imoćani se bore pri rezultatu 1:1 kako bi postigli zgoditak i tako ostvare pobjedu koja bi im mnogo značila za opstanak.

Sve oči uprte i u Mirana, jer kako nam reče poslije utakmice trener Imoćana Vjeran Simunić, da je Krištić ostao vjerujem da bi dobili utakmicu. I onda jedan ubačaj lopte Mandarića u šesnaesterac gostiju, Krištić je zamahnuo nogom kako bi uputio loptu prema golu gostiju.U istom trenutku na startu je i gostujući igrač Vukorepa. Lopta izbijena i utakmica se nastavlja jer nije bilo nikakvog oštrog ili nedozvoljenog starta.

Miran Krištić polagano odlazi prema sredini terena, nakon desetak metara započinje šepati na desnu nogu, skida štucnu i onda odjednom pada na teren i ostaje nepomično ležati. Do njega odmah dotrčavaju njegovi suigrači, ali i igrači Šibenika. Panika. Viču i dozivaju liječnika, gledatelji skamenjeni, samo se čuje:brže ljudi, brže, trčite, gdje je liječnik.

- Među prvima sam dotrčao do Mirana.Vidim leži blijed na mokroj travi, pljušti kiša, majko moja promislio sam na najgore. Tek kada sam vidio duboku ranu, na nozi i meni je bilo teško, okrenuli smo ga na bok. Dotrčao je liječnik, nosila, bilo mi je teško, jer znam da je Miran fajter, borac, da se lako ne predaje.Još u utorak na večer čuo sam da nije lom. Hvala dragom Bogu, biti će sve u redu - javio nam se Ante Serdarušić Miranov suigrač.

- Ja sam isto dotrčao, ali kada sam ga vidio na podu, ja vam to ne mogu gledati i meni se zacrnjelo pred očima, skoro se nisam onesvijestio.Sada je već bolje, dobro je, ne ponovilo se više - riječi su Davora Landeke Miranova prijatelja i suigrača.

Dan nakon događaja, koji je, ruku na srce, temom dana ne samo u sportskim krugovima, već i u cijelom Imotskom, razgovarali smo s Miranom. Predložili smo mu da ga obiđemo u njegovim rodnim Hršćevanima, ali nas je iznenadio odgovorom.

- Tu sam u Imotskom, došao sam na previjanje rane, možemo se vidjeti - reče nam Miran.

Dakako da je i nama bilo lakše, jer nakon onoga što se vidjelo s tribina i nakon pustih informacija „iz prve ruke“ drago nam je bilo vidjeti ga.

- Dobro je, dobro, desetak šavova, natečen zglob desne noge, mirovanje i biti će to za dva tjedna sve u redu, odmah nam je referirao stanje svoje ozljede, te nastavio.

.- Imao sam i sreću, rekoše mi kirurzi na hitnom prijemu u KBC Split gdje me dovezao prijatelj Ante Đuzel moj bivši suigrač.On i Vinko Malenica doveli su me i do Hitne u Imotskom. Ljudine su to. Znači, rečeno mi je da su kramponi kopačke prošli svega milimetar dva od potkoljenične kosti i da su u nju udarili, lom bi bio neizbježan. Fala Bogu, dobro je sada. Molim vas napišite da Vukorepa igrač Šibenika uopće nije ništa kriv. Bio je to obostrani start na loptu. Toga se samo sjećam. Svega ostalog se ne sjećam, ni kako sam krenuo prema sredini terena, da sam odvrnuo štucnu, pogledao nogu i onda se srušio. Ne, ne sjećam se ničega. Ja vam inače ne mogu vidjeti ni krv, ni rane i vjerojatno me je to uništilo i izgubio sam svijest. Samo znam da mi je bilo silno hladno, da sam se tresao. Sve ostalo znadete, rana jeste duboka, zašivena je i to će se sanirati. Nadam se da ću mom Imotskom već za petnaestak dana pomoći u utakmici sa Zagrebom i da ćemo ostati u ligi - veli Miran koji je sam bez ičije pomoći skinuo čarape i pokazao nateklinu na desnoj potkoljenici.

Simunić: Ispričavam se na nekim komentarima

Dok sam još bio pod dojmom događaja iz 80. minute i nakon utakmice, jer nismo znali što je sa Krištićem, možda sam i nešto nepotrebno komentirao i prema igračima Šibenika, i prema sucima. No, stvarno nitko nije kriv, utakmica je bila fer i korektna i rezultat je realan, suci u redu, no isto tako tvrdim da je Miran Krištić ostao tih desetak i nešto više minuta da bi zabio taj željeni zgoditak.On je znalac, fajter i mislim da će se ubrzo vratiti u momčad. To želim od srca - riječi su trenera Imotskog Vjerana Simunića.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu