Sport Dalmacija u balunu

dalmatinski derbi

Šibenik dolazi u Solin po završetak loše serije

dalmatinski derbi

Još tamo u ožujku igrali su dvaput u tjedan dana na tom terenu, taman na prijelazu iz drugog dijela prvenstva u treći, posljednji. Tako je ispalo. Prvo su remizirali (1:1), a onda je Solin slavio (1:0).

Dalmatinski derbiji uvijek su specifični i neizvjesni, svi se žele nametnuti kao drugoligaški lider naše regije. Lani je to bio upravo Solin koji je novu sezonu otvorio pobjedom nad Sesvetama 4:2 kod kuće i porazom od Dinama II u gostima 1:0.

Solin je pod vodstvom trenera Mirka Labrovića od svog travnjaka napravio gotovo neosvojivu tvrđavu. U aktualnoj kalendarskoj godini na njihovu je terenu slavio samo današnji prvoligaš Rudeš. S obzirom na rezultat protiv Sesveta, za očekivati je kako će i ove sezone gostima biti teško odnositi bodove s Jadra. 

Labrović je za susret sa Šibenikom najavio i neke promjene u sastavu pa će tako umjesto ozlijeđenog stopera Taraša vjerojatno igrati Batinić, dok bi Perkovića na krilu mogao zamijeniti Cicijelj. Povratnik iskusni Radovniković još nije sto posto spreman, a možda bude osvježenja i u veznom redu.

Šibenčani su s dva poraza - Lučko 0:1 i Gorica 1:2 - otvorili su novu sezonu. “Narančasti” su jedini drugoligaš koji u prvih 180 minuta nije uspio osvojiti niti bod čime je upaljen alarm na Šubićevcu a koji je rezultirao ostavkom trenera Zorana Slavice odmah poslije utakmice s Goricom. Čelnici kluba još nisu našli novo dugoročnije rješenje, pa će momčad u Solinu voditi tandem pomoćnih trenera Klaudio Vuković i Ivica Matas.

- Jako dobro poznajemo Labrovića, a zna i on nas, tako da velikih iznenađenja ne može biti. Ipak, nadam se da možemo uzeti barem bod - kazao je Vuković.

Hoće li dvojac na klupi Šibenika ipak taktički pokušati iznenaditi bivšeg učitelja “narančastih”?

- Malih igračkih korekcija će biti. Prije svega jer je uprava pomilovala i na raspolaganje nam stavila trojicu koja su bila suspendirana za Goricu - Pecolaja, Fuština i Musu - referirao je Vuković.

Dobra vijest za njega i Matasa je što se u momčad poslije neugodne ozljede vraća pouzdani stoper Vukorepa. ∙   

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu