Sport Dalmacija u balunu

solinjani pred ambisom

Prokušani recept: kad je panika zovi Vjerana Simunića

solinjani pred ambisom

Čak treći trener Solina u samo dva tjedna Vjeran Simunić dobio je zadatak da spasi klub od ispadanja u treću ligu.

Nakon što je smijenjen Mirko Labrović te je potom momčad vodio njegov dotadašnji pomoćnik Duje Tokić, čelnici Solina odlučili su se za novu promjenu na klupi pa će u zadnjem kolu protiv Sesveta momčad voditi Simunić.

Kad je panika – zovi Vjerana Simunića.

Za taj mnogo puta prokušani recept kada klubove treba spašavati od ispadanja odlučili su se pred zadnje kolo i u Solinu, ali tek iz drugog pokušaja. Naime, kada je krajem travnja uslijedio razlaz s Labrovićem, razgovarali su i sa Simunićem.

Slovio je čak i za velikog favorita za preuzimanje momčadi, ali je na koncu ipak izbor pao na Tokića. No, tri susreta i tri poraza kasnije Izvršni odbor se predomislio te je pozvao Simunića da pokuša spasiti što se spasiti da. Simunić je nešto ranije ovog proljeća smijenjen u Zadru, nakon što je klub koji je loše startao u sezonu uveo u borbu sa Splitom za plasman u drugu ligu. Uspije li u spašavanju, možda će u drugoj ligi dočekati Zadrane sa Solinom.

Uoči zadnjeg kola Solinjani su posljednji, Lučko, Novigrad i Solin imaju po 31 bod, Hrvatski dragovoljac ima 34. Posljednja momčad direktno ispada, a pretposljednja bi trebala igrati dodatne kvalifikacije s drugim sastavom iz Treće HNL Jug. Naravno, sastave liga i kvalifikacija će krojiti i licence.

U zadnjem kolu Solin će ugostiti četvrtoplasirane Sesvete, Lučko Dugopolje, dok je Novigrad gost Šibenika. Solinjanima niti pobjeda ne garantira ostanak, ali osigurava dodatne kvalifikacije. U slučaju istog broja bodova gledaju se međusobni susreti u prva dva prvenstvena kruga. Solin je bolji u međusobnim ogledima s Lučkim, ali je slabiji od Novigrada. Međutim, ako sve tri spomenute momčadi ligu završe s istim brojem bodova najbolji je Novigrad, dok je Solin bolji od Lučkog na temelju gol razlike.

Može se zatvoriti krug (triju ili čak svih četiriju momčadi) i s Hrvatskim dragovoljcem što odgovara Solinjanima jer su sastav iz Sigeta dobili dvaput.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu